Представителят на Първа лига Ботев Пловдив победи с 3:1 втородивизионния Царско село в последната си контролна среща преди началото на сезона. Генералната репетиция на “жълто-черните” се състоя на централния терен на клубната база. 

Точни за победителите бяха Стивън Петков, Тодор Неделев и Кристиан Добрев, а почетния гол за втородивизионния тим вкара Китан Василев.

Ботев поведе още в 6-ата минута. Стивън Петков пресече слабо изпълнение на аут от вратаря на гостите Росен Андонов, нападателят преодоля защитник и стража на Царско село и от малък ъгъл вкара за 1:0.

"Канарчетата" пропуснаха да удвоят в 22-ата минута, когато Йордан Минев и Дуде Ндонгала комбинираха отлично по левия фланг, французинът върна към точката на дузпата, но Серкан Юсеин не засече добре и прати топката встрани от вратата.

Ботев стигна до второ попадение в 32-ата минута след точно изпълнение от дузпа, изработена с добра индивидуална игра от Ндонгала. Шест минути по-късно тимът на Царско село върна един гол чрез Китан Василев.

Попадението на гостите предизвика негодувание сред публиката, тъй като в атаката при него играта не бе спряна заради контузия на Димитър Пиргов, още повече, че лежащият на тревата бранител единствен покриваше засадата. Травмата на Пиргов доведе и до смяната му с Кристиан Димитров.

Крайния резултат оформи Кристиан Добрев в 64-ата минута. 17-годишният талант реализира хладнокръвно сам срещу вратаря след хубава асистенция на Милко Георгиев.

Николай Киров заложи на Даниел Кайзер на вратата, Филип Филипов, Костадин Ничев, Димитър Пиргов и Йордан Минев в защита, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов и Тодор Неделев в халфовата линия, Густаво Афонсо и Дуде Ндонгала по фланговете и Стивън Петков на върха на атаката. 

На полувремето Киров извърши две смени, като в игра се появиха Радослав Терзиев и Васил Шопов. В хода на втората част наставникът на “канарчетата” пусна в игра още Мартин Димитров, Милко Георгиев, Радослав Апостолов, Кристиан Добрев, Станислав Шопов, Благовест Данчев и Атанас Янков, като по този начин Ботев завърши мача с деветима състезатели от собствената школа, четирима от тях под 18-годишна възраст. Контролата пропуснаха Иван Чворович и Диого Кампос.