Среща, в която да се вземе решение за бъдещето на стадион "Пловдив", ще се проведе между футболните клубове на града под тепетата и местната управа. Поводът е изказването преди време на спортния министър Красен Кралев, който обяви, че ако отборите на Локомотив и Ботев не постигнат съгласие да играят мачовете си на стадион „Пловдив”, държавата няма смисъл да инвестира в реконструкцията на мащабното съоръжение.

Днес кметът Иван Тотев заяви, че досега никой в Пловдив не е давал индикации, че няма да играе на стадиона и затова на предстоящата среща очаква и четирите пловдивски футболни клуба да се обединят по казуса.

По думите му Пловдив е най-футболният град на България, а на стадион „Пловдив” може да играе и националния отбор.

Осигуриха парите за ст. "Христо Ботев", гласуват концесията на ст. "Локомотив"

Градоначалникът коментира и футболния мач довечера между отборите на ЦСКА и Ботев Пловдив, на която ще стане ясен вторият финалист за Купата на България, тъй като другият финалист - отборът на Локомотив Пловдив, вече се класира.

„Проведох вече разговори с хора от ръководството на Ботев. Същото ще е и с Локомотив Пловдив. Искам след празниците да направим и една среща. Ще поканим и Спартак. Те инвестират сериозно в своята база. Дано с всички клубове в Пловдив успеем да имаме едно становище и да докажем, че стадион „Пловдив” ще бъде използван. За мен е важно да се чуе, че това съоръжение ще бъде използвано. Ние не може да допуснем Пловдив да бъде заобиколен. Не може да допуснем това”, заяви Тотев, цитиран от dariknews.bg и добави:

„Пловдив е най-футболният град в България. Ето сега сигурно ще имаме два отбора на финал за Купата на България. Да сме живи и здрави довечера, ако не ни отрежат много съдиите.”


Иван Тотев заяви още, че се очаква много скоро реалните строителни дейности на стадион „Христо Ботев” да започнат. Парите, които ще бъдат осигурени, ще бъдат точно толкова, колкото трябва, за да се довърши спортното съоръжение, подчерта той.

Двете концесии на „Локомотив” – за стадиона  на Лаута, както и тази за детско-юношеска база на Локомотив в район „Тракия”, ще бъдат гласувани от местния парламент на 16 май.

Автор: Искра Койчева