Ботев Пловдив не можа да надвие македонския Пелистер Битоля и завърши 2:2 в контролен мач, който се игра в сряда. „Канарчетата“ на Николай Киров на два пъти повеждаха в резултата и макар да имаха игрово предимство, не успяха да победят третия в първенството на Македония.

Двубоят стартира по перфектен начин за пловдивчани, които поведоха още в първата минута. Малко след началния съдийски сигнал Фернандо Виана открадна топката от защитник на противника и подаде към Омар Косоко, който хладнокръвно реализира за 1:0.

Пелистер върна попадението след по-малко от четвърт час игра. Десният защитник на македонците Тошевски нахлу на скорост в наказателното поле, където Крум Стоянов опита да го спре и след единоборството Тошевски се строполи на тревата. Блаже Илиевски не сбърка от бялата точка, за да изравни – 1:1.

На почивката Ботев извърши цели 7 промени, които не се отразиха особено върху статуквото и отново българите бяха по-активния тим. След няколко опасни атаки логичното се случи в 65-ата минута. Юношата на „жълто-черните“ Кристиан Добрев се разписа по страхотен начин от пряк свободен удар. Младокът завъртя над стената, а кълбото се удари в страничната греда и се оплете в мрежата – 2:1.

И този път авансът на пловдивчани не изтрая дълго. В 73-ата грешка на Фелипе Бризола в собственото му наказателното поле позволи на Мирчевски да овладее и да копне топката над хвърлилия се на плонж вратар Мартин Димитров – 2:2.