Ботев се наложи с 3:1 над Несебър в контролна среща, играна на един от помощните терени на базата в "Коматево". Първи минути с екипа на "канарчетата" направи Густаво Афонсо, а юношата Здравко Жилов реализира дебютното си попадение за пловдивчани.

Гостите стартираха по-добре двубоя и успяха да поведат в резултата още в 9-ата минута. Стамен Ангелов получи топката пред наказателното поле на "канарчетата" и с красив удар в далечния ъгъл не остави шанс на Иван Чворович.

Ботев не успя да удържи бойкия Етър, "виолетовите" продължиха добрата серия

Секунди по-късно удар към вратата на "жълто-черните" мина в опасна близост до гредата. В 22-ата минута Фелипе Бризола направи отличен индивидуален пробив и с удар от 18 метра прати кълбото под гредата за 1:1.

В 32-ата минута Фернандо Виана стреля от 20 метра, но над напречния стълб. След по-малко от минута Меледже изведе Виана сам срещу вратаря на Несебър, но ударът на нападателя бе спасен от Мартин Димитров.

Четири минути преди края на първата част "канарчетата" стигнаха до пълен обрат. Фернандо Виана намери Дуде Ндонгала по левия фланг, крилото навлезе в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл прати кълбото за втори път в мрежата на "сините".

През втората част пловдивчани стояха по-добре на терена и действията се водиха предимно в половината на гостите. В 48-ата минута Крум Стоянов пусна към Кристиан Добрев, а младокът пробва остро центриране, но то бе спасено от Стамен Бояджиев.

Ботев урежда бразилец за мача с Левски

В 50-ата минута неофициален дебют с фланелката на "жълто-черните" направи Густаво Афонсо. Три минути по-късно Радослав Апостолов преодоля елегантно двама защитници отдясно по атаката на Ботев, след което шутира, но покрай целта.

В следващите минути две попадения на гостите от Несебър бяха отменени заради засади. В 66-ата минута нападател на "сините" засече с глава центриране отдясно, а кълбото мина над вратата. 

В 70-ата минута Фелипе Бризола получи топката от Радослав Апостолов и стреля от над 30 метра, но право в ръцете на стража. В следващите минути Николай Киров пусна в игра трима юноши, които също направиха дебют за представителния тим - Здравко Жилов, Васил Василев и Димитър Калчев.

В 77-ата минута "канарчетата" стигнаха до трети гол. Тони Тасев напредна по десния фланг и след като се озова в наказателното поле отправи диагонален удар, топката се отклони от напречната греда и Здравко Жилов изпревари защитник, след което насочи кълбото под напречния стълб за 3:1, реализирайки дебютния си гол за "жълто-черните".

В 80-ата минута Радослав Апостолов бе изведен сам срещу вратаря на Несебър, но шутира в тялото му и пропусна. В 86-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Ботев и нападател на "сините" засече с глава, но Даниел Кайзер се намеси по най-добрия начин и изби.

Секунди преди последния съдийски сигнал друг дебютант - Димитър Калчев, бе близо до попадение. Роденият през 1999 година десен бек получи топката отдясно по атаката и остана сам срещу стража на Несебър, но вместо да шутира реши да комбинира с Крум Стоянов и пасът бе пресечен от защитник.

Стартовият състав на Ботев: Иван Чворович, Радослав Апостолов, Радослав Терзиев, Кристиан Димитров, Лазар Марин, Меледже Омнибес, Фелипе Бризола, Алваро Юлиано, Дуде Ндонгала, Кристиан Добрев, Фернандо Виана