След множество снежни перипетии ЦСКА надви Ботев Пловдив (2:1) в последния мач от програмата на 20-ия кръг, с който се закрива и програмата за 2018 година.

Срещата бе отложена с час и половина и вместо в 17:30, стартира в 19:00 часа.

Причината за извънредните промени в програмата бе обилният снеговалеж над столицата, който затрупа стадион „Българска армия“. Теренът няма отопление и до последно провеждането на мача бе под въпрос.

Бригада от над 50 човека, сред които и синът на боса на „червените“ – Дани Ганчев – се трудеха усърдно, за да почистят снега и да направят терена годен за провеждане на срещата.

В крайна сметка след дискусия между съдията Драгомир Драганов, делегата Стоян Велчев и представители на двата щаба, в 18:00 часа бе взето решение срещата да се състои.

Така „червените“ записаха победа с 2:1. Попаденията за успеха реализира Али Соу. Серкан Юсенин бе точен за „жълто-черните“.

Ако се бе стигнало до отлагане, по правилник сблъсъкът трябваше да се насрочи за 24 часа по-късно (т.е. понеделник, 17 декември, от 17:30 часа) на същия стадион. При повторно отлагане, вече думата щеше да има Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз, която трябваше да определи дата и час.

Още новини: 

Официално: Мач ЦСКА - Ботев Пд ще има!

И осветлението на "Армията" отказа, но бързо го ремонтираха 

Ето как изглежда "Армията" преди ЦСКА - Ботев Пд

Снежната "Българска армия" в снимки