В дербито срещу ЦСКА Лъчезар Балтанов трябва да изиграе своя мач №100 с екипа на Ботев Пловдив. Преди двубоя капитанът на "канарчетата" говори за досегашното си време при "канарчетата" и очакванията за двубоя с "червените".

"Може би европейските мачове тази година, особено този с Бейтар Йерусалим. Всички мачове са ми били специални, в повечето съм бил титуляр. Надявам се да продължавам по същия начин", каза Балтанов.

"По-специален ще бъде, защото ще бъде под №100. Надявам се да постигнем победа и то с моя помощ."

Относно липсата на голмайстора на съперника Каранга, Балтанов коментира: "Голмайстор на шампионата, добър футболист, качествен, надявам се да е в наш плюс. Ние сме без Димов, но се надявам, който го замени, да се справи."

Балтанов си спомни и за началото в Ботев: "Получих едно обаждане от господин Вуцов, тогава беше треньор, следил съм изявите на Ботев, виждал съм, че е клуб с традиции и фенове. Подписахме договор и вече толкова години съм тук. Моята жена, баща ѝ са големи фенове на Ботев, а това също може би наклони везните."

"Усещането в началото беше, че първо трябва да се докажа. Казах още тогава, че ще оставя сърцето си на терена. Важна е любовта на хората. Когато прави това, което трябва и виждаш, че го приемат, това е важното."

"Така се случи, че повечето футболисти вече дълго време играем заедно, майтапите преобладават, винаги има настроение, няма притеснение. Цялата съблекалня е прекрасна", допълни Балтанов.