Ботев Пловдив обмисля опции за подсиване в отбрана, като има възможност да си върне   Апостол Попов и Костадин Гаджалов, пише "Тема Спорт.

Както е известно, Пламен Димов напуска "Коматево", тъй като иска да продължим кариерата си в чужбина. Така реално старши треньорът Николай Киров ще разполага само с Димитър Пиргов, който дойде през зимата, и Радослав Терзиев. 

Същевременно Попов и Гаджалов вече са свободни агенти. Гаджалов напусна елитния шотландски ФК Дънди. Договорът на 28-годишния защитник няма да бъде подновен.

Ботев Пловдив в цифри през сезона

Бранителят, който е юноша на Ботев (Пловдив), пристигна на "Денс Парк" през зимата на 2015 година със свободен трансфер от Добруджа. Той записа 43 мача с екипа на ФК Дънди и два гола. Гаджалов пропусна голяма част от последната кампания заради травми на прасеца, а през февруари беше преотстъпен за един месец на втородивизионния Брикин Сити.

34-годишният Попов пък не получи нов контракт с румънския Университатя Крайова, където премина през лятото на 2015. Той има година и половина зад гърба си в Ботев. От януари 2008 до лятото на 2009 записва 40 мача и 1 гол за "жълто-черните". Последваха четири сезона в ЦСКА, преди да продължи в Румъния.