Битката за Тракия винаги е интригувала феновете не само на тези два отбора, но и останалите привърженици на родния футбол. Зарядът, който носи срещата, е неповторим. На 1 декември, от 15.00 часа, Ботев Пд и Берое отново ще си дадат среща. Този път в Коматево.

Преди този двубой Йордан Минев е изправен пред своя 350-и мач в Първа лига. Дебютът на защитника на Ботев Пд бе за Хебър Пз на 14 април 2001 г. при домакинска победа с 5:1 над Черноморец Бс. 136 от досегашните му мачове са за канарчетата. Досега само 24-ма футболисти в историята на елита са стигали тази кота.

В продължение на година и половина Ботев Пд и Берое изиграха 6 шампионатни двубоя помужду си, в които неизмено се разписваха и двата съперника. 4-те победи бяха все с по един гол разлика (3:2 и два пъти по 2:1 за Берое, както и 2:1 за Ботев Пд), двете равенства бяха по 1:1.

Освен това, ако влезе в игра Борислав Цонев (Берое) ще изиграе своя стотен мач в Първа лига. Дебютът му бе за Левски, когато бе само на 16 години и 28 дни – на 27 май 2011 г. при домакинска победа с 3:0 над Монтана. Тогава, в 80-ата минута на двубоя, смени Владимир Гаджев, който и сега е негов съотборник. Цонев играе най-резултатния си сезон в елита – има вече 7 попадения.

Берое получи правото да изпълни дузпа чак в 16-ия си мач през сезона - срещу Верея, като точен от бялата точка бе най-добрият дузпаджия в историята на Първа лига Мартин Камбуров.

Контузеният Вандерсон не попадна в групата на Берое за предстоящия двубой.

От друга страна Николай Киров не прави никакви промени в групата си и залага на същите футболисти от гостуването на Етър, което беше загубено с 0:1.