Ботев Пловдив приема последния в класирането Верея в мача от 23-ия кръг на Първа лига. Срещата е по-късно днес, от 17:30 часа на стадиона в Коматево и ще може да бъде следена с GONG.BG, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

В предходния кръг „канарчетата“ измъкнаха точка от визитата си на Лудогорец, докато Верея претърпя поражение от Дунав. В таблицата пловдивчани заемат четвъртото място с 39 точки, докато на старозагорци са последни с едва 6 точки и продължават без победа досега през сезона.

Николай Киров няма да може да разчита на Антонио Вутов, който е наказан за три срещи, след като бе изгонен за реплика по време на двубоя с шампионите.

Любопитно е да се отбележи, че именно юношата на Левски реализира и двата гола за „канарчетата“ след подновяването на шампионата след зимната пауза.

Защитникът Кристиян Димитров също ще изтърпи санкция срещу верейци за натрупани жълти картони. Бранителят пропусна и първия двубой срещу „лъвовете“ през кампанията.

Лазар Марин пък продължава да лекува травма.

При Верея с наказание е Теофилос Курупис, докато Станислав Маланов е с травма.

Главен съдия на двубоя ще бъде Драгомир Драганов.

Тодор Неделев асистира за попадения в 7 от мачовете на жълто-черните през сезона (първият голов пас бе в предишния двубой с Верея). В тях пловдивчани стигнаха до 6 победи и 1 равенство (с шампиона Лудогорец в миналия кръг).

Верея е вкарал най-много голове в елита точно във вратата на канарчетата – 11, но не отбеляза нито един в последните си 5 шампионатни срещи през сезона.

Тимът от Стара Загора е използвал точно 9 нови чужденци от началото на пролетния дял, след като и руснакът Дмитрий Иванов записа своя дебют в елита в миналия кръг срещу Дунав, в Ботев Пд пък новите легионери са двама – Доре и Еберт.