Адалберт Зафиров е новият спортен директор в Ботев Пловдив. Бившият футболист на ЦСКА и германските Арминия Билефелд и Унион Берлин ще бъде официално представен по време на пресконференцията на собственика на клуба Георги Самуилов, която е тази вечер от 18:00 ч.

С назначаването на Зафиров в Ботев се активира отново позицията на отговорник по спортно-техническите въпроси, след като постът бе вакантен в последните повече от 2 години.

Адалберт Зафиров има богата визитка във футбола. В кариерата си бившият защитник има на сметката си 357 официални мача и 19 гола.

Започва своя път в най-популярния спорт от ЦСКА, в България играе още за Локомотив ГО, Локомотив СФ, Черно море, стига и до националния отбор на страната.

Записва участие и в Бундеслигата, където е част от състава на Арминия Билефелд през сезон 1997/1998, след което играе и за състава на Унион Берлин.

След края на състезателната си кариера Адалберт Зафиров остава във футбола като треньор. Има опит както в работата с подрастващи в школата на ЦСКА, така и като наставник на представителните отбори на ЦСКА, Черно море, Ботев Враца. За последно води отбора на ЦСКА 1948.

Адалберт Зафиров е роден на 29.09.1969 г. в София.