ПФК Ботев се върна към традициите от първите десетилетия на своето съществуване, като се обедини с културните институции в Пловдив, съобщи официалният сайт на клуба.

Навръх Деня на Съединението на България 6 септември, най-старият футболен клуб в страната сключи първото по рода си споразумение за сътрудничество с Драматичния театър, Пловдивската опера, Регионалния исторически музей, Регионална народна библиотека "Иван Вазов" и Дружеството на пловдивските художници.

Събитието се състоя в зала "Съединение" на Историческия музей в присъствието на ръководството, спортно-техническият щаб, детско-юношеската школа и служители на Ботев.

Проявата бе уважена от областния управител Здравко Димитров и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Обединението поставя началото на проект за връщането на Ботев към културния живот в града, което е основна извънспортна функция на клуба още от ранните години на неговото съществуване.

Ботев стартира дългосрочен проект с културните институции на Пловдив

източник: botevplovdiv.bg

"Футболен клуб Ботев е устоял на превратностите на времето вече повече от 106 г. и се е превърнал в незаобиколима част от живота на Пловдив и в институция с голяма обществена значимост. Осъзнавайки отговорността, която носим пред многобройните привърженици на Клуба, бихме желали да утвърдим неговото присъствие в градския обществен живот. Ето защо се обърнахме към представителите на културните институции в Пловдив. За наша радост всички те, не просто се съгласиха да обединим усилия, но прегърнаха идеята и се отзоваха на нашето предложение, за което им благодарим", заяви пред аудиторията в зала "Съединение" изпълнителният директор на Ботев Иван Йотков, който подписа споразуменията от името на "жълто-черния" клуб.

Кратки изявления, с които приветстваха инициативата направиха и представителите на културните институции Стефан Шивачев (Директор на Регионален исторически музей), Кръстю Кръстев (Директор на Драматичен театър Пловдив), Снежана Фурнаджиева (Председател на Дружеството на пловдивските художници), Нина Найденова (Директор на Държавна опера Пловдив) и Димитър Минев (Директор на Регионална Народна библиотека "Иван Вазов")