Чуждестранните играчи в Ботев Пловдив и без това останаха съвсем малко, а сега редиците им оредяха съвсем. Това се случи, след като бразилецът Диого Кампос беше изваден от групата за миниподготовката на базата в Коматево. 

"Канарчетата" опитаха да разтрогнат договора на южноамериканеца, но той се запъна. И като ответна мярка те го оставиха да се подготвя на самостоятелен режим и далеч от основната група играчи. По всичко изглежда, че той няма да пътува с отбора за подготовката в Турция. 

Пловдивчани ще се готвят в южната ни съседка между 24 януари и 4 февруари. Именно там ще протекат основната част от упражненията и подготовката за новия сезон, но Кампос шрез това време ще се готви с юношеския състав, освен ако не разтрогне договора си. 

"Жълто-черните" разкриха, че Кампос ще прави "аеробни тренировки". Малко по-рано с тях се раздели друг от бразилците - Густаво Афонсо. При разтрогването с него нямаше такива драми и двете страни се разделиха приятелски и с благодарности. 

Така освен Кампос, другите чужденци в състава останаха само бразилецът Джонатан Перейра и вратарят Даниел Кайзер. Резервният страж Иван Чворович има български паспорт и дори мач за националния отбор на страната, така че не се води от чуждестранния контингент.