Отборите на Лудогорец и Ботев направиха голово равенство в последния си мач от сезона в Първа лига. На стадион „Лудогорец арена“ в Разград двата тима изиграха интересен двубой, който приключи при резултат 2:2.

Наставникът на домакините Димитър Димитров заложи само и единствено на българи в групата си за мача, докато гостите от Пловдив използваха всичко най-добро.

Двубоят в Разград предложи доста красиви момент и цели четири гола. Лудогоерц откри с истинско бижу на Ивайло Климентов през първото полувреме. В началото на втората част Ботев стигна до пълен обрат чрез Дуде Ндонгала и Радослав Терзиев, но Ерол Дост оформи крайното 2:2 с красив гол с глава.

Първото полувреме започна равностойно, въпреки че на моменти гостите от Пловдив успяваха да упражнят териториален натиск. Въпреки това обаче, възпитаниците на Николай Киров трудно стигаха до чисти голови положения пред Дамян Дамянов.

Светослав Ковачев имаше първата добра възможност още в 4-ата минута, но бе изпреварен от Даниел Кайзер и не успя да отправи удар.

Ботев отговори с две последователни центрирания пред вратата на Лудогорец, но до изстрел към Дамянов така и не се стигна.

След четвърт час игра дойде и първият реален удар към една от двете врати. След изпълнение на корнер и последвалото разиграване, топката стигна до Кристиян Китов, който овладя на около 25 метра фронтално срещу вратата и стреля силно, но топката профуча над напречната греда.

В 25-ата минута гостите сътвориха прекрасна атака, която бе завършена от Фелипе Бризола. Стивън Петков получи пред пеналта и комбинира с Бризола, който не бе обезпокояван от никого и стреля, но неточно.

Пет минути по-късно гостите стигнаха и до греда. След изпълнение на фаул отдясно на нападението на Ботев, Бризола изненадващо реши да стреля, а това изненада футболистите на домакините. Топката буквално „кацна“ върху напречната греда, а Дамянов не успя да реагира.

Резултатът в мача бе открит в 37-ата минута след великолепна атака, започната и завършена от Ивайло Климентов. Той овладя в собствената си половина, преодоля с финтове двама играчи на Ботев, показвайки завидно самочувствие и подаде към Денислав Александров.

Александров напредна леко и върна към Климентов, който от границата на наказателното поле стреля много технично, топката срещна левия страничен стълб и влезе в мрежата.

В последната минута на първата част Фелипе Бризола имаше нов шанс да се разпише, но силният му шут по диагонала бе спасен от Дамян Дамянов.

Втората част започна със страхотно положение за Лудогорец, което бе създадено от Денислав Александров. Асистентът за попадението на домакините през първата част нахлу в наказателното поле, преодоля с лекота Филип Филипове и остана очи в очи с вратаря Кайзер. Александров стреля, но вратаря на Ботев показа класа и спаси.

От този момент насетне обаче, Ботев изцяло взе инициативата в свои ръце и резултатът не закъсня. Само в рамките на три минути от 54-ата до 57-ата, „канарчетата“ успяха да направят пълен обрат на резултата.

Първо резервата Дуде Ндонгала изненада стража на домакините с коварен изстрел от пряк свободен удар. Въпреки сериозната дистанция нападателят стреля, топката тупна неприятно и залъга вратаря, който не успя да реагира.

Само три минути по-късно отбраната на Лудогорец сгреши фатално, а Радослав Терзиев се възползва по най-добрия начин. Густаво центрира отдясно, топката премина през няколко бранители на Лудогорец, за да стигне до Терзиев, който от близко разстояние не срещна трудност да се разпише.

Крайният резултат в срещата бе оформен четвърт час преди последния съдийски сигнал. Димитър Илиев получи по лявото крило и центрира в наказателното поле към Ерол Дост, който с изключително туден удар с глава успя да насочи коженото кълбо неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата за 2:2.

До края на срещата домакините пропуснаха две отлични ситуации да вземат трите точки в мача, но крайна сметка Даниел Кайзер показа класа и успя да спаси точката за Ботев.

ЛУДОГОРЕЦ – БОТЕВ 2:2

1:0 Климентов 37', 1:1 Ндонгала 54', 1:2 Терзиев 57', 2:2 Дост 74'

Лудогорец: Дамянов, Керчев, Петров, Г.Ковачев, Александров, Дост, Китов, Св. Ковачев, Климентов, Янков

Ботев: Кайзер, Филипов, Минев, Терзиев, Марин, Юсеин, Бризола, Добрев, Афонсо, Кампос, Петков