Отборът на Черно море записа минимална победа над Ботев Пловдив в мач на честта за двата тима. „Моряците” се наложиха с 1:0 на своя „Тича” и така нанесоха ново разочарование на „канарчетата” за тази седмица. Само преди няколко дни Ботев загуби от Локомотив Пловдив финала за Купата на България, а днес „жълто-черните” бяха победени с единствения гол на бившия кадър на „смърфовете” Дани Кики.

С победата си днес Черно море измести именно Ботев във временното класиране на Първа лига и два кръга преди края, зае петото място, докато пловдивчани вече са шести.

Развитието на мача минута по минута!

Вижте кой е Играч на мача!

Мачът на „Тича” започна по отличен начин за домакините, които успяха да излязат напред в резултата само след две минути игра. Родриго получи дълъг диагонален пас на лявото крило, овладя и много добре успя да се справи с опеката на Филип Филипов и нахлу към наказателното поле на гостите. Последва остър пас във вратарското поле, където Димитър Пиргов се опита да изчисти топката, но я прати в краката на връхлитащия Дани Кики, който малко щастливо успя да я прати в мрежата за 1:0.

След силното начало на домакините, тимът на Илиан Илиев прие играта в своята половина, но въпреки това гостите от Пловдив не съумяха да сътворят нищо интересно пред вратата на Георги Китанов.

В 32-ата минута Ботев организира много добра атака, но тя бе пропиляна с лека ръка, като дори не последва и удар към вратата на Черно море. Ферибори Доре получи в наказателното поле и непосредствено преди Китанов да улови, успя да комбинира с Жоржиньо. Той от своя страна  потърси Тодор Неделев, но пасът му бе пресечен.

Последните минути на първата част бяха отново за Черно море. Домакините пропуснаха две добри ситуации, които бяха сътворени от Аристоте Ндонгала. Първо нападателят реши да потърси красотата и отправи акробатичен ножичен удар, който обаче мина далеч от целта. Малко по-късно Ндонгала стреля от границата на наказателното поле, но отново встрани от вратата.

Дани Кики също имаше шанс да удвои преднината на своя тим и да отбележи своя втори гол в мача, но с блестяща изява се отличи Даниел Кайзер, който парира удара му от близка дистанция.

Единственият точен удар за Ботев дойде едва в 33-ата минута, когато Тодор Неделев стреля от границата на пеналта, но изстрелът му бе слаб и не затрудни Китанов, който плонжира и спаси.

Втората част започна по подобие на първото полувреме, а именно с натиск на домакините от Черно море. Появилият се на почивката Мартин Минчев имаше две добри възможности, но не сполучи.

Постепенно гостите се окопитиха и на свой ред създадоха добри шансове, като и двата бяха дело на звездата на тима Тодор Неделев. И в двата случая обаче, Георги Китанов успя да отрази шутовете на Неделев.

В 68-ата минута Патрик Андраде спаси тима си от почти сигурен гол, след като се намеси решаващо непосредствено преди Александър Тонев да стреля от близка дистанция.

Минутки преди края на срещата Мартин Минчев пропусна 100% шанс, след като засече с глава центриране от корнер, но въпреки прекрасната позиция, в която се намираше, не успя да насочи топката в рамката на вратата.


ЧЕРНО МОРЕ – БОТЕВ ПД 1:0

1:0 Дани Кики 2'

Стадион: „Тича”, Варна

Рефер: Георги Давидов:


Черно море: 33 Георги Китанов, 4 Виктор Генев, 33 Мирослав Енчев, 16 Мартин Костадинов, 71 Васил Панайотов, 6 Виктор Попов, 11 Жорже Алвес-Жоржиньо, 72 Родриго, 7 Патрик Андраде, 38 Аристоте Ндонгала, 99 Дани Кики

Ботев Пд: 22 Даниел Кайзер, 66 Еберт Кардосо, 3 Димитър Пиргов, 16 Васил Шопов, 2 Джонатан Перейра, 8 Тодор Неделев, 11 Кристиан Добрев, 26 Радослав Апостолов, 28 Филип Филипов, 39 Антонио Вутов, 10 Феребори Доре