ЦСКА победи Ботев Пловдив с 1:0 в двубой от 36-ия кръг на Първа лига. Победното попадение дойде в 90-ата минута, когато Жоржиньо се разписа след корнер. На два пъти гредите бяха помощник на Кайзер. На "червените" им трябваше успех и грешна стъпка на Лудогорец в Разград срещу Черно море. Играчите на Добромир Митов спечелиха, но същото сториха и шампионите с 4:1 срещу Черно море и титлата отиде в Разград.

Ботев започна доста активно двубоя и в първите минути създаде неприятности пред Черниаускас. Още в 3-ата Кардосо пробва опасна атака, но беше затворен от Атанасов. Три минути по-късно младокът Добрев преодоля трима от бранителите на ЦСКА, пусна към Кардосо, който стреля, но вратарят на домакините се справи.

В 19-ата минута Неделев стреля опасно, но вратарят на ЦСКА отново беше на ниво. 

Най-чистото положение пред вратата на Ботев дойде в 25-ата минута, когато Тиаго от няколко метра вместо да вкара прати топката в аут, а атаката беше отлично организирана от Соу и Евандро.

До почивката Соу и Джеси пропуснаха от изгодни положения.

През втората част Тиаго, Бикел и Чорбаджийски имаха възможност да се разпишат, но не сполучиха. Между 76-ата и 77-ата минута на два пъти гредата спаси Ботев от попадение. Първо Тиаго нацели напречната греда, а добавката на Томаш беше спасена с вещина от Кайзер. След корнера Томаш нацели отново гредата, но гол не падаше.

Добромир Митов след мача

В 87-ата минута опасен удар на Пинто отново беше спрян с вещина от Кайзер.

Николай Киров след двубоя

Жоржиньо реализира победното попадение за ЦСКА в 90-ата минута, след като засече центриране от корнер.

Въпреки успеха ЦСКА остана на второто място в класирането с актив от 78 точки, на точка след шампиона Лудогорец, който завърши с точка повече 79. Ботев приключи на 6-ото място с актив от 50 точки.

ЦСКА - Ботев Пловдив 1:0

голмайстор: 1:0 Жоржиньо (90)

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Атанасов, Томаш, Пинто, Бикел, Джеси, Тиаго, Евандро, Соу 

Ботев Пловдив: Кайзер, Филипов, Пиргов, Перейра, Марин, Ничев, Балтанов, Неделев, Добрев, Кардосо, Тонев

съдия: Владимир Вълков (Пловдив)