Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов коментира направените промени в клуба със смяната на треньора Николай Киров, както и сподели за плановете относно строежа на стадион Ботев

"Има решение, взел съм решение и Николай Киров с целия тим е освободен от днес, което е факт", коментира Самуилов в интервю в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

Причините за това решение:

"Две нулеви години, шест поредни загуби, загуба на Купата на България. Футболистите се били притеснили, необясними за мен причини, които не ме удовлетворяват.

"Ботев влезе като фаворит, игра много добре, а на финала загуба. До 10 юни ще имаме яснота около треньора, на 13 юни започваме подготовка, имаме стратегия", коментира шефът на Ботев.

"Тодор Неделев и Кристиан Димитров и не само те, имат бъдеще в Ботев, те са емблемата на Ботев, бих ги задържал, всичко е въпрос на преговори и предложения, но Ботев трябва и да се обновява", добави той.

"Строежът на стадион "Христо Ботев" ще стартира до 1 септември 2019 и ще се нарича "Инса Арена", това е името на стадиона. Две години даваме като срок, това е нормалния срок. Решението за треньора си го взимам аз, аз финансирам този клуб, има факти, обясних ги и на пресконференцията, две нулеви години, загуба за Купата на България, Киров е направил доста за Ботев, благодаря му за това, благодарих и на щаба", коментира още Самуилов.

"Трима-четири футболисти ще бъдат привлечени", отговори той по повод евентуалното привличане на нови футболисти за Ботев.