Ботев Пловдив се наложи с 2:1 при домакинството на Черно море от 12-ия кръг на Първа лига. Победата за пловдивчани дойде след гол от засада, който бе дело на Стивън Петков. „Канарчетата“ поведоха с гол на Антонио Вутов, а Петков се разписа през второто полувреме за 2:0. Почетният гол за Черно море реализира Мартин Минчев. Това е трета поредна победа за Ботев Пловив, докато Черно море записа четвърта загуба в последните пет мача. 

Първата много добра възможност в мача бе в 6-та минута и се откри пред Радослав Василев. Благой Макенджиев с дълъг пас намери Василев, който се измъкна от двамата защитници на Ботев и излезе сам срещу Даниел Кайзер, но вратарят успя да спаси удара на нападателя и топката излезе в корнер.

Ботев поведе в резултата в 22-та минута. Тодор Неделев направи двойно подаване с Лъчезар Балтанов и нахлу в наказателното поле на Черно море. След това Неделев се опита да подаде към свой съотборник. Мирослав Енчев не се намеси убедително и изпрати топката в краката на Антонио Вутов, който отблизо вкара във вратата на Макенджиев.  

След нова грешка на Мирослав Енчев в 29-та минута, топката попадна в Стивън Петков, който отправи далечен удар, а кълбото се спря в десния стълб на вратата на Макенджиев.  

Черно море изпусна много добра възможност да изравни резултата в 36-та минута. Мартин Костадинов пусна много добър пас към Радослав Василев, който навлезе в наказателното поле на Ботев отправи мощен удар, но Даниел Кайзер успя да избие в корнер.

Антонио Вутов центрира в наказателното поле на Черно море в 41-та минута, Джонатан Перейра стреля с глава, но право в ръцете на Макенджиев. 

LAP.bg, Андрей Томовски
13 снимки

Филип Филипов центрира в наказателното поле на Черно море в 48-та минута, където Благой Макенджиев не действа концентрирано, но в крайна сметка успя да избие в корнер. 

Ботев можеше да удвои своята преднина в 51-та минута, когато Стивън Петков направи страхотен пропуск. Лъчезар Балтанов пусна с пета към Стивън Петков в наказателното поле на Черно море. Нападателя стреля, но Мартин Костадинов успя да се намеси решаващо и да спре топката малко пред гол линията. 

Ботев успя да удвои своята преднина в 52-та минута. Тодор Неделев центрира от корнер в наказателното поле на Черно море, където Джонатан Перейра засече с глава, топката след това рикошира в крака на Кристиан Димитров и попадна в Стивън Петков, който отблизо не пропусна да вкара. Останаха сериозни съмнения за засада при гола на Петков. 

Черно море успя да върне интригата в мача в 72-та минута. Кононго подаде към Мартин Минчев, който финтира Антонио Вутов и отблизо не пропусна да вкара. 

Черно море можеше да изравни резултата в 89-та минута. Петър Витанов центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Аристоте Ндонгала стреля с глава, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Даниел Кайзер. 

Ботев е на пето място в класирането с 20 точки, колкото има и четвъртия Берое. Черно море е девети с 15 точки.

В следващия кръг Ботев Пловдив гостува на Ботев Враца, а Черно море е домакин на Дунав Русе. 

Ботев – Черно море 2:1 

1:0 Антонио Вутов 22'

2:0 Стивън Петков 52'

2:1 Мартин Минчев 72'

Ботев: 22. Даниел Кайзер – 2. Джонатан Перейра, 5. Кристиан Димитров, 23. Йордан Минев, 28. Филип Филипов – 10. Серкан Юсеин – 8. Тодор Неделев, 17. Лъчезар Балтанов (к), 39. Антонио Вутов, 93. Густаво Афонсо – 20. Стивън Петков

Черно море: 88. Благой Макенджиев – 17. Мартин Костадинов, 33. Мирослав Енчев, 23. Илиас Хасани, 41. Юго Кононго – 71. Васил Панайотов, 21. Георги Илиев (к) – 90. Мартин Минчев, 7. Патрик Андраде, 9. Мехди Фенуш – 10. Радослав Василев