Централният защитник на Ботев Кристиан Димитров е попаднал в полезрението и на холандски тим. Според вестник "Тема Спорт", касае се за отбор от Ниската земя, в който е работил новият наставник на пловдивчани Желко Петрович, макар да не се уточнява името му. 

Това свежда опциите до три. През миналата кампания черногорецът беше помощник в Утрехт, а преди това ръководи АДО Ден Хааг. Преди повече от десетилетие е бил начело и на Валвийк. Иначе като футболист се е подвизавал още в ПСВ Айндховен и Ден Бош, но е по-вероятно да е някой измежду първите три изброени клуба. 

Това прави конкуренцията за подписа на защитника изключително жестока. Родните грандове Левски и ЦСКА отдавна се борят за подписа му, като в полпозишън към момента са "сините". Те са в напреднали разговори с ръководството на "канарчетата", но интересът от Холандия може да промени нещата. 

През юни Димитров дебютира и за националния отбор, като в мача с Косово отбеляза и първия си гол за родината. Той получи малко по-дълга почивка именно заради участието си в евроквалификациите и се очаква да започне подготовка за новия сезон след няколко дни.