Битката за шампионската титла изглежда ще продължи до самия край на сезона. При оставащи два кръга Лудогорец води на ЦСКА само с точка на върха на класирането. След ремито срещу "червените" на стадион "Българска армия" разградчани имаха право само на една грешка, за да съхранят първото си място и тя вече е факт - 1:1 у дома срещу Левски.

Двубоят е от 18 часа.

Можете да следите развитието му минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да го гледате пряко телевизия DIEMA SPOR 2 , онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

До края на сезона футболистите на Стойчо Стоев трябва да спечелят срещу Ботев Пловдив и Черно море и са сигурни шампиони. Дори и ЦСКА да победи Левски и Ботев Пловдив. При такова стечение на обстоятелствата разликата от една точка на Лудогорец пред "червените" ще се запази.

"Жълто-черните" пък трудно ще превъзмогнат загубата на финала за Купата от градския съперник Локомотив. И затова поражението от Черно море в шампионата дойде някак логично. Единственото попадение реализира бившият играч на "черно-белите" Дани Кики, сякаш за да усили болката.

След мача в сряда срещу "смурфовете" сезонът на "канарчетата" буквално рухна. И сривът в оставащите мачове до края на сезона най-вероятно ще продължи. Разградчани обаче също показват сериозни колебания през пролетния дял и за разлика от предишните години интригата за титлата остава до последно.

Не трябва да забравяме, че в състава на Лудогорец има сериозни проблеми с контузени и наказани футболисти. Със санкции за един двубой са Драгош Григоре и Абел Анисе, а Марселиньо и Вандерсон са контузени. Ако се осланяме само на статистиката, "орлите" имат сериозно преимущество над Ботев през сезона.

Първият мач между тях беше от 9-ия кръг и се игра в Пловдив. Тогава "жълто-черните" поведоха с 2:0 след попадения на Серкан Юсеин и Тодор Неделев, но гостите обърнаха след головете на Козмин Моци, Мей Махлангу и Марселиньо. След това двубоят в Разград завърши без победител - 1:1. Джоди Лукоки откри, но Антонио Вутов изравни.

В първата шестица "орлите" разгромиха съперника на "Лудогорец арена". Драгош Григоре откри, а Якуб Швиерчок отбеляза другите два гола. Това означава, че Ботев все още няма победа над този съперник през сезона. Могат ли играчите на Николай Киров да прекъснат негативната тенденция срещу този съперник на Коматево? Ще разберем скоро.