Доскорошният вратар на Ботев Пловдив Даниел Кайзер, който преди дни официално подписа с Шльонск Вроцлав, разкри, че родният шампион Лудогорец е проявил интерес към него. 27-годишният футболист беше категоричен в интервюто си пред przegladsportowy.pl, че не имало шанс да се стигне до сделка.

Кайзер пристигна при „жълто-черните” през 2017 година и след пробен период парафира 2-годишен договор. Преди това той беше играл единствено за втородивизионния РОВ Рибник. Към края на сезон 2018/2019 шефовете на Ботев опитаха да водят преговори за оставане с поляка, който обаче имаше други планове за бъдещето си. От думите му изглежда, че дори появата на Лудогорец като вариант не е била в състояние да го накара да размисли.

„Лудогорец питаше за мен, но е трудно да го оприлича като оферта”, разказа Кайзер в родината си. „По-скоро бих го окачествил като някакъв първоначален интерес по темата. Аз не исках да чакам повече, не помня кога точно се случи, след като вече бях решил, че няма да подновя договора си с Ботев Пловдив. Затова днес съм в Шльонск – защото те бяха бързи, конкретни и професионалисти.”

„Вече нямам търпение за новия сезон. Може би е някакво професионално изкривяване, но на мен ми харесва. Нищо никога не ми е било дадено даром, винаги е трябвало да се трудя”, коментира вратарят, който ще получи шанс най-сетне да дебютира в полския елит.

„Аз съм обикновено момче и това, което ми се случи в Пловдив, ме порази. Беше хубаво, разбира се. Мога да говоря за българите само със суперлативи. Те често са бедни, но също така и усмихнати хора, които могат да се наслаждават на живота. Почти всеки път, когато излизах на ресторант с жена си или просто до супермаркета, получавах подаръци. На пазара дори ей така ни даваха ягоди и магданоз. Звучи малко глупаво, но е красиво: отиваш на пазар, а собственикът ти прави подаръци от агрокултурните си продукти. Няма начин човек да не се наслади на деня си след такова нещо.”

„Българската Първа лига като развитие прилича на дублиращо първенство към нашата Екстракласа. Средната посещаемост на мачовете е само 2 хиляди души на мач, като цифрите са по-високи основно при столичните Левски и ЦСКА. Най-слабите отбори привличат по 400-500 души на трибуните.”

„Няма как да има сравнение на ниво инфраструктура, макар че у мен остава впечатлението, че спортовете в Полша се подценяват. В България дълго време беше просто Лудогорец и нищо друго. Сега не е само отборът от Разград. ЦСКА София наистина напредна, бори се за титлата до самия край. И то не просто защото Лудогорец премина през криза. ЦСКА отбеляза прогрес”, добави още Кайзер.