Ботев и Септември откриха наситената с български футбол съботна програма на Първа лига. Те направиха завързан мач, в който "канарчетата" не се отказаха до последно и измъкнаха успеха с 2:0.

Той дойде по особено драматичен начин, защото попаденията в него паднаха в продължението на редовното време. Това позволи на момчетата на Николай Киров да продължат да преследват мечтата си за място в Топ 6.

Този мач имаше по-специален заряд, защото "жълто-черните" се изправиха срещу тима на Румен Чандъров, който съвсем доскоро беше техен собственик, но си тръгна след неразбирателство с феновете.

Пловдивчани държаха ключовите аргументи да се преборят за успеха в този мач и въпреки че трябваше да треперят до самия му край, съвсем заслужено се радваха с трите точки след последния съдийски сигнал.

Кои бяха моментите, предопределили победата за домакините, както и на какво точно се дължи този техен успех, можете да разберете от анализа в прикаченото видео, излъчен по DIEMA SPORT в предаването "Обзор на кръга".