Наставникът на Ботев Николай Киров отдаде поражението от Етър в първия мач от неделната програма на Първа лига на слабото представяне преди почивката. Той определи първото полувреме на тима си като "безобразно".

"Причината за пораженеито е начинът, по който влязохме и безобразното първо полувреме. Аз по мое време не помня такова полувреме, с толкова много брак. Опитахме на почивката да променим нещата, вдигнахме темпото. Имахме ситуации в атака, които не доразвихме."

"Когато влезеш така в един двубой, е много трудно. Смените се включиха добре, но в последните 30 метра беше проблемът. Стреляхме от 30 метра, когато бяхме в добри положения. Просто безобразно първо полувреме изиграхме", заяви Киров пред DIEMA SPORT.

Според него, няма как занапред да се чакат леки мачове за "канарчетата" и се надява само тимът му да отстрани причината за слабото представяне преди почивката, за да може да е равностоен в битките занапред до края на полусезона.

"Лесни мачове няма, нека не коментираме съперниците. Един отбор не може да е постоянно във върхова форма, винаги ще има спадове. Гледаме мач за мач, но сега търся причината за това безобразно първо полувреме. Гледаме да я отстраним за следващия двубой", завърши Киров.