Старши треньорът на Ботев Николай Киров очаквано бе доволен от успеха с 1:0 над Верея.

"Очаквано трудна победа, срещу традиционно неудобен противник. И миналата година бе такъв. Нормално бе днес да изпитваме трудности, очаквах го и го споделих със състезателите. Важни са трите точки," заяви Киров.

Ботев се пребори с Верея за четвъртото място

Стивън Петков: Червеният картон ни улесни

"Хубаво е, когато нещата не вървят на 100%, че пак взимаме три точки. Постарахме се като атаки, грешахме при последното подаване, завършващия удар," продължи той.

"Държахме контрола върху топката, но това не е достатъчно, трябва да се взимат правилни решения. Не допуснахме много удари пред нашата врата, това е хубаво," каза още Киров. "Търсехме втори гол до последаната минута. Не успяхме да вземем точното решение, но го търсехме през цялото време."

"Втора среща пропуска Меледже, но това е без значение, ние имаме право на трима без европейски паспорт, а имаме четирима," обясни Киров ситуацията около Яя Мележде. "Това зависи от поведението и от противника. Той е част от нашия отбор и ще взима участие в другите мачове. Той тренира наравно с останалите, през тази седмица свърши и допълнителна работа и е готов."

"Когато си голмайстор и играеш добре, такива неща са нормални, но те ще са актуални при отварянето на прозореца," завърши Киров по темата с евентуален трансфер на Виана.