Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров бе доволен след успеха над Витоша Бистрица, но продължи да изразява опасенията си, че неговите играчи проиграват прекалено лесно шансовете, които създават.

„Стояхме по-добре на терена от противника и създадохме доста положения. Притеснително е, че си направихме сами мача нервен в края му. С подобни грешки накрая, може да се стигне до негативен резултат. Винаги има притеснение, когато правим толкова много пропуски. Хубаво е, че създаваме, но в последните метри взимаме грешните решения. Важна е победата, но трябва да работим над пропуските”, бяха първите думи на Киров пред DIEMA SPORT.

„Лошото при нас е, че всеки един пропуск слага по-голямо напрежение в редиците ни. Загубихме доста мачове в последните минути и това се отразява върху играчите ми. Вероятно е, че настроението при момчетата е по-ниско след загубата от Локомотив, но проведохме разговор след дербито и трябва да печелим точки”, продължи наставникът.

„Надявам се победата над Витоша да даде по-голяма увереност. Имаме играчи с много добри качества, но трябва да си върнем старото самочувствие. Най-вероятно новини около Дуде Ндонгала ще има идната седмица. Няма как да си бъдем полезни и най-вероятно ще напусне”, сподели Киров.

„Ще видим Джонатан Перейра в игра тогава, когато е готов. Хубаво е, че се намира на добро физическо състояние, но не е играл официален мач от края на май. През седмицата направихме контрола за него, както и за Антонио Вутов, тъй като им трябва игрова практика. В зависимост от това как се развият нещата с Н’Донгала, то се надявам да привлечем нов състезател. Чувствам подкрепата на феновете, както аз, така и състезателите. Доказали сме, че когато гледаме в една посока сме по-силни. Както през миналата, така и през тази година ЦСКА е един от водещите отбори в Първа лига. Отборът им има много качествени състезатели и ще ги разузнаваме през тази седмица”, завърши Николай Киров.