Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви, че е доволен след ремито с Лудогорец. Той отечете, че от доста време пловдивчани не са взимали точка на разградчани.

„ Доволен съм като резултат, защото в първенството от доста време не бяхме взимали точкa от Лудогорец. Като себераздаване добре, но се видя, че още върху какво да работим. Бяхме надиграни един на един в защита. Загубихме компактността в защита и бързите играчи на Лудогорец съумяха да ни надиграят. Все още има какво какво да работим върху владение на топката о завършване на контраатките“, започна Киров пред DIEMA SPORT.

„Неделев и Вутов играят от доста време заедно, нормално е да има добри взаимовръзки. Сега е важно да има същите взаимовръзки и с новите. Те са няколко на брой и не са в оптимално състояние“.

„Излишни нерви и голяма глупост, тъй като мачът бе приключил и да си изкара такъв червен картон. Кристиян Димитров също ще пропусне следващия мач, защото днешният му картон е пети. Той вече и мисловно трябва да напредва и да не си изпуска така нервите. Играем с Верея, но никой няма право да ги подценява, след двубоя им с Лудогорец. Хубаво е, че ще изиграят още един двубой, в който ще може да се запознаем с качествата им, защото има доста нови и трябва да подходим сериозно, за да вземем три точки“, продължи Киров.

„Лазар Марин има спукана кост на ръката, още около 10-ина дни няма да взима активно участие в срещите. Като тренировъчен процес, може да участва, но няма да го рискуваме“.

„Ние гоним нашата цел влизане в първата шестица, Конкуренцията е голяма. Гледаме кръг за кръг, сега е важно да спечелим нови три точки, за да вървим с точките, които да ни позволят да влезем в първата шестица“, завърши Киров.