Треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров изрази радостта си след успеха на неговия тим над Славия с 1:0. Въпреки това специалистът бе критичен към играта на своите футболисти, като потвърди, че тимът все още не се намира на оптимално ниво след подготовката в Турция.

Разликата между двата тима направи Антонио Вутов, който бе точен през първото полувреме.

„През голяма част от първото полувреме владеехме трайно топката, търсихме комбинации. Беше закономерно да поведем. След гола ни обаче дойдоха повече нерви и брак. Знаете, че когато не владеем топката, имаме проблем. Трябваше да действаме по-спокойно, след като поведохме в резултата. Самата среща показа, че имаме да свършим още много работа. Най-важното са трите точки от днес”, бяха първите думи на Николай Киров.

„Като първи двубой, винаги има повече брак. Отборите не са в необходимия игрови ритъм и се допускат грешки. Самите играчи започват да нервничат. Единственото нещо, което ще запомним днешния двубой, са трите точки”, допълни наставникът на Ботев.

„Не искам да коментирам съдийството. Няма как да си в оптимално състояние в първия кръг. Получиха се нетипични за нас грешки, надявам се в хода на първенството да ги изчистим. Оставяме доста пространство между нашите линии, което доведе до ситуации за Славия пред нашата врата”, не спря дотук Николай Киров.

„Тодор Неделев не е също в добро състояние. Няколко играчи се включиха в заключителния етап от подготовката. ТОва е нашата работа – да работим през седмица, за да се синхронизираме добре”.

„Няма да променям по никакъв начин стилът ни на игра. Той ще ни помогне да владеем топката. Няма как да останем спокойни, тъй като конкуренцията е голяма за влизане в Топ 6, но и селекцията при нас приключи”, завърши старши-треньорът на Ботев Пловдив.