Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви, че най-хубавото нещо, което може да се случи на неговия тим след 0:2 от Лудогорец в предпоследния кръг на Първа лига, е лятната пауза. По този начин специалистът намекна, че „жълто-черните” все още остават подвластни на разочарованието от загубения финал за Купата на България.

„Отборът е още в шок след загубата във финала. Нормално е след тези големи очаквания. След такова разочарование е много трудно да се върнеш за максимално кратко време. Все пак казах на момчетата, че футболът е една игра – не се ли наслаждаваш, няма как да се постига нещо по-сериозно. Трябва да се връщаме в играта”, заяви Киров. „Когато не искаме да играем с топката, няма как да създадем положение. Това е нашият голям момент в момента. Просто по най-бързия начин трябва да дойде паузата, за да изчистим грешките.”

„Статистиката говори много, тя е един от точните критерии. Насочихме вниманието изцяло върху Купата на България. Може би там е разковничето. Особено след елиминирането на ЦСКА се видя, че нямаме шанс да постигнем нещо повече в първенството. Затова и подходихме по такъв начин.”

„Подкрепата на публиката не е само към мен, а за целия отбор. Искам да им благодарим на феновете за това, което направиха на 15 май във финала. Със сигурност ще ги зарадваме за в бъдеще. Моят пост? Не коментирам преди 29-и май, първо трябва да се видя със собственика”, добави Киров.