Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров прие със смесени чувства ремито 1:1 срещу Ботев Враца у дома в последния за редовния сезон в Първа лига 26-и кръг. Специалистът отчете, че ремито е логично на фона на огромния брой пропуски, които неговите футболисти извършиха.

Врачани бяха отборът, който откри резултата на „Коматево” преди паузата, а много бързо домакините върнаха попадението. Друго в мрежата на Красимир Костов обаче така и не падна.

„Много лоши първи минути на двубоя. Не влязохме добре в него. Може би техният гол ни събуди, защото всичко, което сътворихме до края, беше следствие на техния гол. Към това имам претенции. Естествено, не съм доволен от резултата, имахме достатъчен брой ситуации да решим мача още през първото полувреме. Има и такива мачове”, заяви Киров пред DIEMA SPORT.

„Въпросът е, че реагирахме по най-бързия начин след получения гол. Върнахме веднага попадението, имахме още 2-3 положения. Проблемът беше в завършването на атаките.”

„Просто може би играчите се посъбудиха малко. Започнаха по-трайно да държат топката и по-бързо да си я подават. Когато играят така, е логично да стигат до повече голови ситуации.”

Звездата на отбора Тодор Неделев можеше да бъде герой, ако не беше изпуснал дузпа през второто полувреме.

„Който не е бил дузпа, той не е изпускал. Проблемът беше, че в минутите след дузпата изгубихме 10-15 минути в дълбоки пасове, които няма да имат успех срещу така прибрал се съперник. Затова трябваше повече ширина да се търси, а само последният – в дълбочина. Всичко това може и да се дължи на умората. Има моменти в мача, когато започва да ни води играта, а не ние нея. Щом направихме толкова пропуски, резултатът е реален.”

„Сега в момента не смятаме точки. Твърде рано е. Предстои доста сериозен двубой в първата шестица. Продължаваме и в Купата на България, където имаме тежък мач срещу Черно море. Анализите накрая ще ги правим.”

„Първата ни цел беше влизане в топ 6, съумяхме да я изпълним. Оттук нататък трябва да надграждаме и да завършим по-напред, отколкото през миналия сезон. Имаме една контрола срещу Локомотив София по време на паузата за националните отбори, подготовката ще протече по нормален начин. Има какво да работим – и спортно-технически, и тактически.”

„Новият договор на Кайзер? Не знам дали има развитие. Знам, че се водят преговори. Не съм аз човекът, който ги води, за да знам на какъв етап са разговорите”, завърши Киров.