Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров имаше своите забележки към играта на своя тим, който съумя да се наложи с 1:0 като гост срещу Ботев Враца в 13-ия кръг на Първа лига. Единственият гол падна през второто полувреме и беше дело на резервата Стивън Петков. Именно със своя играч специалистът влезе в задочен спор при изявленията след срещата.

„Най-важното и най-хубавото в този мач бяха трите точки, които спечелихме. Това беше нашата задача днес. Получиха се някои хубави неща в атака, но можем още много повече, най-вече в това да не прибързваме в последните 30 метра. Така ще затваряме мачовете далеч преди техния край. През второто полувреме владеехме много топката, но вкарахме само един гол”, отчете Киров пред DIEMA SPORT.

„Качествата ги имат състезателите. В официалните двубои винаги има напрежение. При нас (ниската резултатност – б.р.) е плод на прибързаност, имаме нужда от по-голяма точност.”

„Действително пред нашата врата имаше доста малко ситуации, повече от центрирания в последните минути. Играчите се справиха тогава и нямахме никакви проблеми в защита.”

„Не съм съгласен с мнението на Стивън Петков (че отборът не играе така, както трябва – б.р.). Всеки си има право на мнение. Генералните изводи за играта се правят от треньорите, а не от състезателите. Не знам какво е имал предвид, нямам представа. Работата на състезателя е на терена, а не да коментира играта на отбора.”

„Хубавото е, че хората, които влизат на смяна, спомагат за победите на отбора. Този сгъстен цикъл, който предстои, ще наложи нужните ротации, за да имаме съответните нива на свежест. Предстои ни много сериозен осминафинал срещу Берое през седмицата, а после идва мач от първенството срещу Левски.”

„Намираме се там, където сме заслужили. Стартирахме по-лошо сезона, след това съумяхме да наваксаме откъм точки, но има още какво да се желае, този отбор може още да се развива.”

„Сериозен отбор е Берое. Мачът е със специфичен заряд – както с характера на регионално дерби, така и заради спецификата на турнира. Трябва да се подготвим по най-добрия начин, за да избегнем елиминация”, заяви Киров.