За поредно лято старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров ще бъде принуден да гради нов отбор, пише вестник „Тема спорт”. След поражението от Локомотив Пловдив за Купата на България(0:1) наставникът на „канарчетата” заяви, че все още няма яснота относно бъдещето на някои от основните си футболисти.

Поне петима играчи се очаква да се разделят с Ботев след края на сезона. Между тях са двамата вратари – Даниел Кайзер и Иван Чворович, тъй като техните договори изтичат и не са подновявани. На полския страж все пак е предложен нов контракт, но към този момент няма разбирателство между двете страни. Неучастието на „жътло-черните” в Лига Европа пък по всяка вероятност ще наклони везните в посока изхода на Кайзер. Опция пред него са Левски и Лудогорец. Чворович пък не е получил предложение за нов договор и ще си тръгне от Ботев като свободен агент.

Киров: Една грешка реши двубоя

Все пак пловдивчани вече привлякоха нов вратар, а това е резервата в Берое Георги Аргилашки.

Почти сигурно през това лято ще бъдат продадени двамата най-котирани играчи – Тодор Неделев и Кристиан Димитров. Плеймейкърът подписа наскоро нов договор до лятото на 2021-а година, но това не променя възможността за негов трансфер. И двамата са в плановете на столичния ЦСКА.

Дисципът раздаде глоби след финала за Купата на България

Очаква се пък бившият футболист на „червените”  Антон Карачанаков да бъде освободен. Острието дори не попадна в групата за финала на Купата срещу Локомотив. Карачанаков акостира в Ботев през зимата в Коматево, но така и не убеди с изявите си, че заслужава да остане в тима. В 11-те си шампионатни мача не вкара нито един гол. Карачанаков има един двубой за Купата, в който отново не вкара.

Тепърва в Ботев ще има среща относно селекцията и плановете за новия сезон в Първа лига.