Лудогорец победи Ботев Пловдив с 2:0 с попадения на Кешеру и Швиерчок през първата част, а Моци пропусна дузпа в 29-ата минута в мач от 35-ия кръг на Първа лига (първа шестица).

Ботев Пловдив пробва опасен удар към вратата на Илиев още в 4-ата минута, когато Неделев пробва мерника си, но не сполучи.

В 27-ата минута след отлична атака на Лудогорец се стигна до дузпа в тяхна полза. Димитров фаулира Бакалов в наказателното поле на Ботев и съдията Стоянов отсъди наказателен удар. Зад топката застана Козмин Моци, но Кайзер спаси удара с вещина.

Лудогорец откри резултата след опасна атака. Швиерчок намери добре Кешеру в наказателното поле и румънецът се разписа за 1:0.

В 44-ата минута Тонев стреля по посока вратата на Илиев, топката излезе в аут. В следващата минута Швиерчок направи резултата 2:0, след като Терзиев и Недялков направиха отлично двойно подаване отляво по атаката на шампионите и нападателят се разписа.

Кирил Бекяров/Lap.bg
36 снимки

През втората част Ботев започна активно двубоя, а удар на Добрев не затрудни вратаря на гостите. Неделев също пробва опасен удар към вратата на Илиев, топката прелетя над напречната греда.

В 69-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени от рефера. Моци и Димитров бяха в съприкосновение, бранителят на Ботев падна в наказателното поле, но дузпа нямаше.

До края на двубоя Лудогорец запази аванса си и спечели, а след този успех шампионите запазват първото си място с актив от 76 точки, а Ботев е 6-ти с 50. ЦСКА е втори с 75. Така титлата ще се реши в мачовете от последния кръг, когато ЦСКА е домакин на Ботев, а Лудогорец приема Черно море.

Ботев Пловдив - Лудогорец 0:2
голмайстор: 0:1 Кешеру (35), 0:2 Швиерчок (45), пропусната дузпа - Моци (Лудогорец - 29)

съставите на двата отбора:

Ботев Пловдив: Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Марин, Апостолов, Шопов, Балтанов, Тонев, Неделев, Вутов

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Моци, Терзиев, Бакалов, Манолев, Дяков, Кешеру, Горалски, Швиерчок

съдия: Ивайло Стоянов