Футболистът на Ботев Пловдив Серкан Юсеин е играч на Лудогорец, информираха от щаба на шампионите. Талантливият и перспективен халф е на 22 години и има подписан предварителен контракт. Действието му ще влезе в сила от лятото, когато изтича договорът му с „канарчетата“. 

Подобна е ситуацията и с Пламен Илиев, който също има парафиран предварителен контракт с „орлите“. Бившият играч на Левски се състезава за Астра, но не пожела да остане при румънците. 

Новината съобщи спортно-техническият директор на Лудогорец Георги Караманджуков на първата пресконференция преди старта на подготовката на тима за 2019 година. Той е начело на т.нар. селекционен съвет на клуба, който отговаря за новите попълнения и продажбите.

Босът обяви още за споразумението с румънския национал Адриан Попа, който е собственост на английския Рединг.  

„Знаете вече, имаме разрешение от колегите в Англия с нас да започне Адриан Попа, да тренира с нас. Той ще бъде преотстъпен през февруари, а след месец май можем да го закупим. Имаме предварителни договори с Пламен Илиев и Серкан Юсеин от Ботев, сигурно е че преотстъпваме Брандао. Цветомир Панов няма да е част от първия отбор“, заяви Караманджуков.

Ръководствата на седемкратния шампион на България и клуба от Чемпиъншип се споразумяха футболистът да бъде преотстъпен с опция за закупуване, която може да бъде упражнена в края на сезона.

"Не бързаме на всяка цена със селекцията. Лудогорец има достатъчно добри футболисти. Искаме да имаме стратегия в това отношение, трябва да внимаваме. Затова селекция на всяка цена няма да се прави", допълни още Георги Караманджуков.