Лудогорец се наложи с 4:2 над Ботев Пловдив в здрав мач от 31-ия кръг на Първа лига (Първа осмица). На базата в Коматево домакините се бореха яростно, за да измъкнат поне точка от българските шампиони, като успяха първи да поведат в резултата, а след това да изравнят за 2:2. Те удържаха фронта дълго време, но в крайна сметка разградчани успешно продължават похода си към защитата на титлата.

"Жълто-черните" откриха резултата само 4 минути след даването на първия съдийски сигнал. Попадението пък бе дело на Диого Кампос след центриране от фаул на Тодор Неделев. Вандерсон изравни за "орлите" в 23-ата, а Клауиду Кешеру даде аванс на разградчани в 29-ата. Милко Георгиев пък възобнови равенството, разписвайки се в 41-ата минута на срещата. В 72-ата минута Игор Пластун се превърна в герой за разградчани, след като реализира с глава за 3:2. Якуб Швиерчок пък покачи за 4:2 само 6 минути по-късно.

Така тимът на Димитър Димитров остава лидер в класирането с актив от 82 точки. По този начин разградчани дръпнаха с 11 точки на втория ЦСКА, който в 20:00 часа приема Берое. Ботев пък е пети с 47 точки.

Макар разградчани да влязоха доста агресивно в мача,  “канарчетата” откриха резултата едва 4 минути след началния съдийски сигнал. Диого Кампос даде аванс на "канарчетата" след центриране на Тодор Неделев от фаул. Бразилецът се измъкна от защитата на "орлите", след което отблизо успя да мушне топката във вратата на Броун за 1:0.

В 10-ата минута “жълто-черните” организираха нова бърза атака, при която шут от дистанция на Густаво Афонсо не попадна в очертанията на вратата.

Домакините продължиха с опитите да удвоят резултата. Фелипе Бризола успя да отмъкне топката в центъра на Горалски и да напредне към наказателното поле. Футболистът на "жълто-черните" отправи удар от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата. 

Последва бърз отговор от страна на “орлите” като Якуб Швиерчок бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава центриране на Мисиджан, но право в ръцете на Кайзер. 

В 20-ата минута Вандерсон се озова на отлична позиция за стрелба и реши да пробва рефлексите на Кайзер. Стражът обаче успя да избие в корнер. 

Все пак високата преса на “орлите” даде резултат в 23-ата минута. След грешка при изнасянето на топката, кълбото попадна в Швиерчок, който проби в наказателното поле и пусна вдясно към нахлулия в наказателното поле Вандерсон. Бразилецът пък хладнокръвно прати топката в мрежата на Кайзер. 

Разградчани стигнаха до обрата само 6 минути по-късно. Мисиджан центрира отляво в наказателното поле, там Клаудиу Кешеру бе оставен напълно непокрит и атрактивно с глава прати топката във вратата на Кайзер за 2:1. Това попадение е под номер 29 за руменъца, с което излезе начело в голмайсторската листа пред Фернандо Каранга.  

“Канарчетата” обаче яростно влязоха в търсене на изравнителното попадение и в крайна сметка се добраха до него. В 41-ата минута Густаво Афонсо напредна отдясно, преодоля Георги Терзиев и центрира към точката на дузпата. Там Диого Кампос отклони с пета към Милко Георгиев, който отблизо нямаше как да сбърка на празна врата - 2:2. Това е първо попадение за 19-годишния футболист на "жълто-черните" в професионалната му кариера. В зародиша на атаката разградчани претендираха за нарушение на Густаво срещу Натанаел, което не бе маркирано. Преценете сами имаше ли нарушение на Густаво:

Втората част започна с опасност пред вратата на домакините. Лукас Саша центрира в наказателното поле, Швиерчок засече, но не успя да насочи добре и топката премина над гредата. 

В 50-ата минута Тодор Неделев шутира в движение от дъгата, но топката премина над гредата.

В 62-ата Швиерчок изрази претенции за игра с ръка на футболист на Ботев в наказателното поле, главният рефер Волен Чинков обаче не е видял непозволени действия и остави играта да продължи.

Две минути по-късно Натанаел проби отляво и изведе Якуб Швиерчок зад отбраната на Ботев. Нападателят на "орлите" пък без да се поколебае разстреля вратата на Кайзер, но главният съдия Волен Чинков отсъди засада. Видеоповторенията показаха, че решението на арбитъра е правилно.  

В 70-ата минута Швиерчкок бе изведен сам срещу вратаря на "канарчетата" Даниел Кайзер. Той успя да го преодолее, но Димитър Пиргов с брилянтни действия в защита сложи край на опасността пред вратата на домакините. 

Две минути по-късно обаче Пластун изведе разградчани напред в резултата. Димитър Пиргов увисна, прицентрирана топка от корнер, а Игор Пластун се възползва и заби топката с глава в мрежата на Кайзер.

На практика "орлите" сложиха край на интригата в срещата с четвърти гол, дело на Якуб Швиерчок. Джоди Лукоки проби по десния фланг, след което достави блестящ извеждащ пас към поляка, който отблизо не сбърка. 

Окрилени от добрия аванс разградчани продължиха да нападат в търсене на още попадения във вратата на домакините. Швиерчок обаче на два пъти не успя да засече топката във вратата на гостите. 

В 88-ата минута пък Светослав Дяков, който влезе на полувремето, остави тима си с човек по-малко на терена до края на срещата. Той получи втори жълт и съответно червен картон заради бавене на играта.

Така двубоят завърши с победа от 4:2 за "орлите", които вече са на 11 точки пред основния си преследвач ЦСКА. В следващия кръг Лудогорец гостува на Верея, а Ботев приема ЦСКА.

Ботев: 22. Кайзер, 28. Филипов, 18. Терзиев, 3. Пиргов, 24. Марин, 6. Алваро, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Гомес, 26. Георгиев, 93. Зауербег

Лудогорец: 1. Браун, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 32. Пластин, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 28. Кешерю, 70. Швиерчок, 93. Мисиджан, 88. Вандерсон