Лудогорец постигна поредна важна победа по пътя към 8-ата поред титла в България. На "Лудогорец Арена" в Разград момчетата на Стойчо Стоев надделяха над Ботев Пловдив с 3:0 в среща от 30-ия кръг на Първа лига.

В герой за домакините се превърна нападателят Якуб Швиерчок, който се появи като резерва на контузелия се Клауиду Кешеру (22') през първата част, след което се отчете с два гола за победата (46', 90'). Иначе резултатът бе открит от Драгош Григоре след дузпа, дадена за наруешение на Даниел Кайзер срещу Марселиньо (37').

След този успех разликата между Лудогорец и втория в таблицата ЦСКА набъбва до 5 точки (след равенството на "армейците" срещу Левски, 0:0). "Зелените" са с актив от 70 точки, докато ЦСКА е с 65 т. Левски е трети с 59 пункта. Ботев Пд остава 4-ти с 47 точки.

Лудогорец - Ботев Пд

източник: LAP.bg

........................................................

Лудогорец - Ботев Пд 3:0 (следи двубоя минута по минута ТУК)

1:0 Драгош Григоре (дузпа) 37'

2:0 Якуб Швиерчок 46'

3:0 Якуб Швиерчок 90'

........................................................ 

Срещата започна силно за домакините, които контролираха играта през всички 90 минути. В 4-ата минута подаване отдясно не бе изчистено от защитата на Ботев Пд. Топката стигна до Сисиньо, който от воле стреля с десния крак, но Кайзер изби в корнер. След него не последва нищо опасно за вратата на гостите.

5 минути след това подаване отдясно на Сисиньо намери Кешеру около точката на дузпата. Там румънецът се освободи от Костадин Ничев и стреля с глава, но топката прелетя в аут.

Лудогорец - Ботев Пд

източник: Gulliver/GettyImages

В 14-ата минута хубава акция отдясно на Крис Добрев му позволи да задържи топката и с мек пас по въздух с левия крак прати кълбото към Доре в наказателното поле. Там Ренан излезе, но не успя да хвана добре топката и я изпусна. Това обаче не бе фатална грешка, тъй като нямаше нито един играч на гостите в близост до топката.

4 минути по-късно Адриан Попа преодоля с финтове бранител на Ботев Пд и центрира към далечна греда. Там Вандерсон овладя и стреля към вратата на съперника, но Кайзер изби. След корнера кълбото бе извадено на Светослав Дяков, който опита удар, но право в ръцете на стража на гостите.

В 22-ата минута Якуб Швиерчок замени контузилия се Клаудиу Кешеру. 14 минута след това Лудогорец получи дузпа. Главният рефер посочи "бялата точка" за нарушение на Даниел Кайзер срещу Марселиньо, който се измъкваше на празна врата. Секунди преди това Костадин Ничев повали на земята Якуб Швиерчок в наказателното поле на гостите, но съдията остана безмълвен. Малко след това посочи "бялата точка" за последвалото нарушение на Кайзер.

Лудогорец - Ботев Пд

източник: Gulliver/GettyImages

Зад топката застана Драгош Григоре, който с премерен удар с десния крак, в обратния на Кайзер ъгъл, даде аванс на домакините.

В добавеното време на първата част Лудогорец стигна до нов гол. Прекрасен индивидуален пробив на резервата Швиерчок му позволи да навлезе на скорост в наказателното поле и последователно да преодолее Костадин Ничев и Даниел Кайзер. Току преди топката да излезе извън очертанията на терена нападателят стреля технично от много малък ъгъл и реализира на празна врата второто попадение за своите в срещата.

Втората част не предложи кой знае колко интересен футбол. Едва в 76-ата минута Попа се пусна по дясното крило и върна към Швиерчок, който от чиста позиция прати топката над напречната греда.

Лудогорец - Ботев Пд

източник: LAP.bg

Три минути по-късно Швиерчок свали към Марселиньо, но бразилецът шутира слабо право в ръцете на Кайзер. Малко преди това Ботев имаше възможност да осъществи контраатака, тъй като Анисе се подхлъзна. Антон Недялков обаче настигна Добрев и не позволи на "жълто-черните" да застрашат Пламен Илиев.

В 89-ата минута Шверчок се разписа за втори път. Полякът пое топката, освободи се от играч на гостите и намери Марселиньо. Бразилецът му върна незабавно жеста, като го изведе на стрелкова позиция. Швиерчок пусна кълбото по земя в далечния ъгъл за крайното 3:0.

Лудогорец - Ботев Пд

източник: LAP.bg

Стартови състави:

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Светослав Дяков, Драгош Григоре, Клаудиу Кешеру, Яцек Горалски, Адриан Попа, Марселиньо, Вандерсон

Резерви: Ренан дос Сантос, Димо Бакалов, Станислав Манолев, Абел Анисе, Якуб Швиерчок, Джоди Лукоки, Серкан Юсеин

Главен Треньор: Стойчо Захариев Стоев

Ботев Пловдив: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Димитър Пиргов, Костадин Ничев, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Васил Шопов, Александър Тонев, Тодор Неделев, Феребори Доре, Кристиан Добрев

Резерви: Иван Чворович, Кристиан Димитров, Лъчезар Балтанов, Радослав Апостолов, Запро Динев, Еберт Кардосо, Антон Карачанаков

Главен Треньор: Николай Стоилов Киров