Звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев разкри, че чувства задължение да носи жълто-черния екип, но понякога се чуди защо не е преминал другаде. Въпреки всичко, той не се вижда с фланелката на друг тим у нас заради любовта си към "канарчетата". Той говори пред екипа на NOVA за своите очаквания към пролетния дял в шампионата и евентуалния си трансфер в чужбина. 

"Понякога и аз се чудя защо не преминах в друг отбор. Но много обичам Ботев, този клуб ми е дал много и не мога да си помисля да облека екипа на друг отбор у нас. Чувствам сякаш задължение да бъда в Ботев. Много обичам феновете. Отборът е много добър, въпреки че Лудогорец и ЦСКА са по-добри от нас. И двата тима понякога сме ги побеждавали. Но така се случваше, че все си оставам в Ботев", заяви Неделев.

"От България е трудно да излезеш директно в топотбор. Аз имам любим отбор - Милан, надявам се скоро да играя там. Бих играл във Фенербахче. Ако наистина има оферта, ще отида. Но на мен никой не ми се е обаждал, нито на клуба", добави той.

"В Германия не ми достигна характер. Знам за себе си, че не съм такова перде - като Стоичков, Ивелин Попов. Знам, че това нещо трябва да го променя. Но просто не съм такъв човек. Според мен и затова не ми се получиха нещата. Бундеслигата не е моят стил футбол. Има много бягане, борба, агресия. Това не е моят стил", каза още Неделев.

"Искам да спечелим Купата, да сме по-напред в първенството, да се класираме за Лига Европа. Имаме сили. Направихме много добър отбор. Доста отбори искат да играят в "шестицата", гледаме всички отбори - борбата за Топ 6 ще бъде докрай", завърши "осмицата" на Ботев.