След три поредни мача без поражение Ботев Пловдив приема Лудогорец с надеждата, че позитивната серия може да продължи и след двубоя с шампиона на България. Един от лидерите на тима Тодор Неделев се надява, че европейските ангажименти на "орлите" може да разконцентрират тима и "жълто-черните" да се възползват от това.

"Атмосферата е добра. Три мача сме без загуба, но имаме два хикса по 0:0. Играхме срещу добри отбори и е хубаво, че не допуснахме. Надявам се да се подготвим добре за мача с Лудогорец, защото няма какво да губим", започна Неделев пред DIEMA SPORT, като акцентира върху наситената програма на Лудогорец, които в четвъртък играха с Леверкузен в Лига Европа.

"След 3 дни излизат срещу съвсем различерн съперник в А група. Както знаем, Лудогорец имат два отбора и с каквито и футболисти да играят, няма да има такава разлика".

От началото на сезона Ботев демонстрира две тенденции. Позитивната за феновете на "жълто-черните" е свързана с петте сухи мрежи от началото на сезона. Тревожен обаче е фактът, че "канарчетата" реализираха едва 7 попадения в противниковата врата.

"Мачовете без допуснат гол можеше и да са повече. Левски ни вкараха в последниата секунда, Локо Пд и те накрая. Тренираме доста в защита, защото знаете, че като не допуснеш гол няма как да загубиш. Важно е да играем добре в защита, защото имаме разнообразни футболисти отпред. Малко е притеснително, че имаме 7 гола в 8 мача, но Кампос го нямаше, Стивън също, а Вутов не се е напаснал още. Откакто Николай Киров застана начело на Ботев се представяме по-добре като гости. Много отбори ги хващахме на контраатаки. Като домакини е по-трудно, защото много отбори се затварят и е по-трудно да се измисли нещо като играе целия отбор. По-трудно ни е да измислим нещо и да отбележим голове. Много по-добре е да играем срещу отбор, който играе футбол. Има много какво да работим, но гледаме да правим това, което треньорът иска. В неделя ще се играе много по-лесно, защото Лудогорец играе атакуващ футбол", сподели очакванията си Неделев.

Тодор Неделев коментира и спекулациите, че неговото бъдеще може да бъде свързано с български клуб различен от този на Ботев.

"Не е приятно да се пишат такива неща, при положение, че няма нищо вярно. Ако има нещо вярно, нашият клуб или аз, или клубът, с който сме се разбрали, ще излезем да го кажем. Аз си знам, че няма нищо вярно и всеки може да си пише каквото си иска".

Нормално е слуховете около бъдещето на Неделев да са много, защото той е най-голямата звезда на Ботев Пловдив.

"Никога не съм се чувствал като звезда и никога няма да ме завземе звездоманията. Аз съм си едно нормално момче и никога няма да се почувствам като звезда", категоричен е талантът на "канарчетата".