Септември София приема Ботев Пловдив в мач от 17-ия кръг на Първа лига. В последния кръг от шампионата пловдивчани изпуснаха да победят като гост ЦСКА, след като поведоха с 1:0 след гол от много съмнителна дузпа, докато Септември допусна тежко поражение от Славия.

Двубоят е от 13 часа и може да го гледате по GONG PLAY, DIEMA SPORT и да проследите всичко за него на Gong.bg.

Старши треньорът на Септември Николай Митов със сигурност е амбициран да докаже на Ботев, че пловдивчани сбъркаха, тъй като не му дадоха шанс и го изгониха от отбора още на първата тренировка след официалното му представяне. 

0:5 срещу Ботев Пд на 12 октомври т.г. в отложен мач от 4-ия кръг стана най-тежката загуба в историята на досегашно участие на септемврийци в елита. Предишният клубен антирекорд бе 2:6 срещу Локо Сф на 3 юни 1961 г.

Борис Галчев вкара последните 3 гола за Септември в три поредни кръга от първенството. Единствен от всички футболисти в лигата през настоящия сезон Боби има 3 попадения от преки свободни удари.

Вратарят на Септември Янко Георгиев е пред своя 50-и мач в Първа лига. Дебютът му бе за Черноморец на 15 март 2013 г. при домакинска загуба на бургазлии с 1:2 точно срещу Ботев Пд .

Тодор Неделев ще изиграе стотния си шампионатен мач за Ботев Пд. 87 от досегашните националът е започвал като титуляр, 33 пъти е бил сменян и вкара 33 гола за канарчетата. Дебютът му бе на 11 август 2012 г. при домакинско 3:0 над Славия.

Лъчезар Балтанов (Ботев Пд) е пред своя мач №200 в Първа лига. Дебютът му бе още на 16-годишна възраст за Левски, воден тогава от Станимир Стоилов – на 21 май 2005 г. при нулево равенство с Локо Сф.

След като стана единственият футболист с 4 гола в един мач от началото на сезона при 5:0 над Септември, напаадателят на Ботев Пд Фернандо Виана не се разписа нито веднъж в следващите 5 шампионатни двубоя.

Двубоят е от 13 часа и може да го гледате по GONG PLAY, DIEMA SPORT и да проследите всичко за него на Gong.bg.