Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров изрази съжаление, че тимът му не е успял да победи Берое в мача, завършил 1:1 в Стара Загора.

"Реално погледнато днес съжалявам, че не взехме трите точки. С изключение на един период между 5-ата и 30-ата през цялото друго време контролирахме нещата на терена. Създадохме и нужните ситуации за създаване на гол. За съжаление не успяхме. И в най-лошия период, когато контролирахме събитията, допуснахме една елементарна грешка при изнасянето и позволихме на Берое да вкара. Хубавото е, че веднага се върнахме в двубоя и до края търсехме победата", заяви Киров пред DIEMA SPORT.

"Контролираха повече нещата през първата част, но не мисля, че са имали чак толкова шансове. Напротив, ние имахме още в 1-ата минута, после ударихме и гредата. Това не са толкова важни неща. Хубавото е, че независимо, че имахме ежка седмица, нищо не си пролича, че в четвъртък сме играли 120 минути. Това се дължи най-вече на лекарския щаб и като подготовка на кондиционния треньор Атанас Николов."

Относно състоянието на контузилия се Димитър Пиргов, Киров коментира: "Надявам се да е от удар, да не е мускулен проблем, засега нямам яснота."

А какво очаква от сгъстения цикъл с тежки мачове? "Това ще го покаже бъдещето, за нас сега най-важен е двубоят с Черно море Варна. Ще продължим да се борим и на двата фронта, за четвъртото място в първенството и евентуално ако можем да стигнем до финала за Купата, имаме цяла седмица да подготвим състава за следващата среща."

Берое и Ботев Пд не успяха да се победят в луда Битка за Тракия