"Да дойда в Ботев Пловдив основна заслуга имат двама от шефовете му - Иван Йотков и Адалберт Зафиров. Заради тях се съгласих да поема отбора, а не заради пари", заяви при представянето си днес пред медиите новият старши треньор на Ботев Пловдив Желко Петрович.

Той добави, че е щастлив, че все едно е подписал договор за 10 милиона долара.

"Работил съм в Англия, Холандия, Германия, Португалия. Жена ми ме попита как са тук нещата, аз и отвърнах: Толкова съм щастлив, че все едно съм подписал договор за 10 милиона. Щастлив съм, че се завърнах у дома - на Балканите. Надявам се, че ще играем добре. Допадна ми и това, че не ми бяха поставени грандомански цели. Хубавото е, че състава е запазен. Искам да задържим Тодор Неделев и Кристиян Димитров", заяви Петрович.

"На проби в тима са двама холандски футболисти - Родни Клустер и Фил ван Арнем. Аз знам, че този клуб трябва да бъде сред първите 4, 5 или 6, зависи от шанса и късмета, от контузиите, да играем нападателно, да създаваме позитивна атмосфера, хората да искат да гледат отбора ни и да се радват на футбола, който показваме. При това положение съм сигурен, че резултатите ще дойдат - дали още на първата или на втората година", обясни новият наставник.

Той добави, че е гладел последните мачове на Ботев Пловдив и похвали работата на своя предшественик Николай Киров.

Изпълнителният директор на Ботев Иван Йотков каза, че е търсен човек, който не само да води отбора, а и да помогне за по-добрата организация в клуба и се надява със своя опит и знания Желко Петрович да бъде полезен.

Оказа се, че новият наставник на "канарчетата" е бил добър познайник с покойния Трифон Иванов, както и с големия треньор Люпко Петрович. /БТА