Стадионът на футболен клуб Ботев трябва да е готов до края на март, 2020 г., съобщава Dariknews.bg. Това стана ясно по време на парафиране на допълнителното споразумение към договора за концесия на съоръжението. Подписи сложиха кметът на Пловдив Иван Тотев и изпълнителният директор на клуба Иван Йотков.  
 
Очаква се до месец основният благодетел и спонсор на Ботев Пловдив  Георги Самуилов да придобие основния пакет от акции на клуба и да пристъпи към довършване на строителството на Колежа.
 
Крайният срок за завършване на стадион „Христо Ботев“ е 13 март 2020 година, заяви изпълнителният директор на клуба Иван Йотков, който обаче не се ангажира с точна дата на рестарта на строителните дейности, като подчерта, че това е от компетенциите на инвеститора Георги Самуилов.

По думите на Йотков, преди реално да се пристъпи към довършването на съоръжението, първо трябва да се изготви конструктивно обследване.  
 
В неделя предстои среща на управата на клуба с привържениците на Ботев Пловдив, на която Георги Самуилов ще представи инвестиционните си намерения, съобщи Димитър Радев – адвокат на основния благодетел и спонсор на Ботев Пловдив. 

Стадион на Ботев

източник: botevplovdiv.bg

Според договора, инвестицията в спортното съоръжение не трябва да е по-малка от 14 милиона и 450 хиляди лева.  По експертни оценки футболният терен ще струва 800 000 лева, изкуственото осветление половин милион лева, а по 2,5 милиона лева ще струват стоманената покривна конструкция и Сектор “В" със съблекалните.

Сектор „А“ е оценен на 4 милиона лева, Сектор “Б" и Сектор “Г" по 1,5 милиона лева, а ъгловите трибуни – 1 милиона лева. 

Всички условия, описани в действащия концесионния договор, се запазват. При неизпълнение на крайния срок за довършване на Колежа, дължимата неустойка е в размер на 10% от неизпълнената по договор инвестиция.