Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски говори за ситуацията в клуба, както и за оправените нападки към него от страна на Сдружение ФК Ботев Пловдив, както и от страна на феновете, които коментираха, че снемат доверието си от ръководството на клуба. Той е входирал своята оставка в понеделник.

"Това, което се случи в клуба и всички тези нападки, които видях в понеделник дори в национален ефир, това са едни красиви думи, но те са необосновани нападки, зад които стои една определена група хора, които искат да атакуват имиджа и реномето на клуба. Чул съм нападки срещу мен. Говоря за адвокат Пенев, който директно спомена моето име и с нападки спрямо мен, това са едни красиви думи, те са безпочвени, не знам какво цели с тях. Не може да се атакува ръководството на клуба, ръководството на Сдружението, за бездействие, когато 2015 година, когато поех клуба с над 2,5 милиона текущи дългове, освен тях ние не успяхме да вземем пари от карти и билети, от телевизионни права (първи транш), отборът трябваше да бъде спасен, от 19 декември 2015 година изпратих писмо и гарантирах с рекламни договори от бизнесмени финансовото състояние в клуба", коментира Палийски.

"От първия ден след като сме стабилизирали клуба се работи по тази тема, пропътувал съм хиляди километри по срещи, за да успеем. Когато човек се сблъска с тези въпроси и тези възможности човек ще стигне до различни изводи. Не зная Сдружението ФК Ботев дали има активи, нека адвокат Пенев като коментира дълговете да се посъветва с някой експерти в тази област", допълни той.

"Преди 10 дни направих една среща, на която поканих и проектантът на стадион "Христо Ботев", искахме да направим една себестойност на обекта, когато е 4+ звезди нещата струват 15 милиона лева. Има протоколи от проведените заседания на Съвета на директорите, през цялото управление, за всички решения, които съм взимал със сериозни спонсори със се срещал, виждал, комуникирал с Апостол Апостолов, с Борис Гиздаков до неговото доброволно неявяване, а от тогава започнахме да получаваме обвинения, той е запознат добре с тези неща", каза още Палийски.

"Работи се за стадиона, не е спирало да се работи. Има необоснователни нападки, видите ли само Сдружението може да се справи. Не съм очаквал да се случат тези неща в най-успешната година на Ботев Пловдив. Разговарял съм с фенове, които не знаят защо е това. Тези нападки дойдоха от месец май, когато излязохме да празнуваме на площада. Може би, и аз имам вина, не съм безгрешен, двете ми грешки са, че се доверих на хора, допуснах много близо до мен хора, на които съм вярвал, че те ще работят за клуба. Не може действащ член на съвета на директорите да върши подривна дейност спрямо клуба, същото стори и г-н Гиздаков, той продължи да подрива дейността на клуба по кафета. Двама души напуснаха клуба заради Гиздаков, но помагат на клуба без да говорят срещу клуба. Втората причина е, че на мен като изпълнителен директор се очакваше всичко по спасяването, това се случва с лични срещи, липса на лично време, семейството ми не ме вижда с дни, когато едно нещо го работим и когато виждаш, че нещата са готови в един момент то не се случва по едни или други причини, но това не значи, че ние не сме го отстранили този проблем след няколко месеца", коментира още Палийски.

"Двете оставки са постъпили в понеделник, моята оставка е и входирана, на г-н Гиздаков идва оставката час след това", каза още той.

"Г-н Самуилов изпрати една декларация преди няколко дни, в която ако всеки милеещ за клуба желае доброто на този клуб ще я прочете както трябва, а някой може да я прочете както Дявола Евангелието. Ще се опитам лично аз, понеже той отсъства в чужбина, г-н Самуилов ще се опита да отдели време за среща със Съвета на директорите на Сдружиние ФК Ботев, ще положа всички усилия тази среща да се проведе, тогава след тази среща да кажат какво намерение има, какво им е казал, той като се върне от чужбина, ще се състои тази среща. Фен съм на Ботев Пловдив от 1972 година, присъствам на мачове от 72 година, подадох оставка, стадионът е отворен за всеки, не съм виждал такова разединение в редиците на Ботев, със обединение, прогресът се постига с мир", каза Ангел Палийски в края на разговора.