Лудогорец посреща Ботев Пловдив във втория възлов сблъсък от 30-ия кръг на Първа лига в съботния ден. Малко преди това е „вечното дерби” между ЦСКА и Левски. Нито за Лудогорец, нито за Ботев има място за отстъпление. Шампионите защитават седмата си титла, докато Ботев напира за четвъртото място в крайното класиране. „Канарчетата” все още са и в борбата за Купата на България, като в първия полуфинал в Коматево, победиха ЦСКА с 3:2.

Лудогорец приема Ботев на своя стадион в Разград днес от 20.00 часа, а двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG ще проследим срещата минута по минута. Всяко спортно положение, както и всички голове, също може да намерите в нашия сайт.

Към момента разликата между Лудогорец и ЦСКА на върха е само три точки, като развръзката на двубоите в съботния ден може до голяма степен да се окаже решаваща за титлата в Първа лига.

Oт 23 февруари насам Лудогорец не е допускал гол във вратата си в шампионатен мач. Тогава точен за Черно море бе бившият бранител на Ботев Пд Виктор Генев.

До този момент в Първа лига Ботев Пд има само една победа от 22 мача срещу Лудогорец. Шампионите са спечелили 14 от тях, а 7 срещи за завършили наравно

Наказан за домакините е централния бранител на тима Козмин Моци, който предизвика бурни реакции през цялата седмица заради червения си картон в мача с Левски. Бъдещето на Натанаел пък остава неясно. Според различни източници той вече е в родината си Бразилия, докато други твърдят, че Натанаел продължава да се готви със съотборниците си в Разград.

Вратарят на шампионите Владо Стоянов пък претърпя поредна операция на коляното си.

В лагера на Ботев наказан е Радослав Терзиев, който също няма да вземе участие в мача. Голямата звезда на пловдивчани Тодор Неделев пък се намира в отлична форма, а през седмицата отбеляза своя гол номер 200 за „канарчетата”, разписвайки се срещу ЦСКА за Купата.

Лъчезар Балтанов е последният футболист в лигата, вкарал гол от дузпа във вратата на Лудогорец. Това се случи при гостуване на „канарчетата” в Разград на 18 септември 2017 г., в което домакините стигнаха до победа с 2:1 след пълен обрат.