Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен до март 2020 година, когато е крайният срок. Това заяви на специална пресконференция тази вечер мажоритарният собственик на ПФК Ботев (Пловдив) Георги Самуилов. 

"Поел съм ангажимент за стадиона и ще го спазя. Извършили сме сериозно обследване. Призовавам да спрат въпросите кога ще стане това", апелира бизнесменът.  Той добави, че не очаква помощ от държавата, а ще осигури сам финансирането да изграждането на спортния комплекс. Около 20 милиона лева ще струва изграждането на стадиона, като се очаква да бъде един от най-модерните в България и на него да може да се играят мачове от евротурнирите. Архитект Георги Савов, който също взе участие в брифинга, увери, че ще бъдат положени всички усилия спортният комплекс да бъде изграден", 

"Няма да бъде лесно, но съм уверен, че ще се справим", добави Георги Самуилов. Той добави, че очаква подкрепа от спортната общественост в Пловдив.  Шефът не скри, че Ботев има дългове към различни институции и НАП в размер на 360 000 лева, но те не са толкова големи и се погасяват. Георги Самуилов добави, че се е захванал с Ботев заради голямата обществена значимост на пловдивския клуб. Той добави, че амбицията му е Ботев да е сред водещите отбори и нас. След това представи пред медиите и новия спортен директор на клуба Адалберт Зафиров.