Шефът на Ботев Пловдив Ангел Палийски не беше доволен от съдийството на Валентин Железов в двубоя на "канарчетата" срещу ЦСКА загубен с 2:6 от пловдивчани. 

"Никога досега не съм говорил за съдиите. Но искате ли да ви вкарам в съблекалнята, за да видите за какво става въпрос? Да видите дупки по колената, синини, цели отоци, ей такива черти от бутонки (б.а. показва около 20 сентиметра). Искате ли да ви вкарам, за да видите? Ако така ще правим бългаски футбол, окей, нямам нищо против. Да си го правят. Да не казвам някакви епитети. Това е безобразие, безобразие, разбирате ли. Не може четири фаула в началото с повторения и без картон, а при първи наш фаул да ни дава картон. Не може да дава жълт картон на резервен състезател, защото е станал. Не искам да търся оправдание в съдиите. Не ме разбирайте грешно. Може би умората си каза думата, ще анализираме. Но по този начин?! Не знам. Нямам представа", коментира той. 

"Според вас умишлено ли е? Какво ще кажете? Кажете ми вашето мнение като специалисти. Може аз да не разбирам. Целият стадион видя. Ако така ще продължаваме да си мълчим… В началото съдийството беше изцяло в наш ущърб. Лесно е когато поведеш 2:0 и после да обърнеш свирката. Сега имаме важен мач. Как да ги вдигнем контузените? С кого да излезем? Не знам как да го нарека, нямам думи”, допълни шефът на пловдивчани.

Железов изгони Минев от Ботев в началото на второто полувреме, но от щаба на ЦСКА също могат да имат претенции към съдията, след като в края на първата част задържане на Каранга в наказателното поле на Ботев не доведе до дузпа, а през втората част при второто попадение за домакините имаше съмнения за засада при паса на Виана към Косоко.