Мажоритарният собственик на Ботев Пд Георги Самуилов довери, че е възможно в България да се изкарват пари от футбола. Според човек №1 в Ботев е важно събитията в един отбор да са последователни и нещата биха станали.

За бизнеса:

„Според мен може да се правим бизнес в българския футбол. Това е тема, която вълнува много хора. Стига човек да е нормален и разсъждава прагматично, то е възможно. Един отбор е предприятие и щом инвестираш и си гледаш работата, проектът върви. Надяваме се и трябва да бъдем оптимисти, че има хора, които желаят това да се случи. Ние сме млади и трябва да мислим позитивно. Стадионът на Ботев ще бъде един от първите стадиони в България, който ще е модерен. Такъв няма изграден на територията на България. Ние сме на центъра на България, във втория по големина град. Защо да не е успешен проект и бизнес модел? Може да се носят добри приходи на инвеститора, на клуба. Това е интересен проект. Ботев като Ботев е много добър фундамент като обществено значение. Както всеки един спонсор, така и аз имам мотивация да го правя, да го развивам проекта и той да бъде успешен", коментира Самуилов.

"Ако това стане, и аз ще съм доволен и бизнеса ми. Не знам как е било, но откакто аз съм тук не знам да има забавяне на заплатите. Всичко е нормално, а имаше и много дългове, които много от тях сме поизчистили. Има дългове, но част от тях са решени. Средата на българския футбол е оцапана. В момента акциите, които притежавам са 60%. Аз съм с възможности, които могат да вдигнат стадиона. Дълговете сега са около 360 хил. лева дългове. Натрупани са към НАП от неплащане на осигуровки. Имаме казус с ТЦ-ИМЕ и трябва да го решаваме, но други дългове Ботев няма”, сподели още Георги Самуилов.