Футболистът на Ботев Пловдив Васил Шопов коментира ремито с Ботев Враца (1:1) в мача от 26-ия кръг на Първа лига, с който се закрива редовния сезон. Шопов, който отбеляза попадението за „канарчетата“, изрази мнение, че малко агресия и концентрация пред гола не е стигнала на пловдивчани, за да се поздравят с успеха.

„Не бих казал, че е справедлив. Заслужавахме трите точки. Вярно и те имаха положения, ние владеехме инициатива през повечето време. Създадохме много положения, но за жалост не успяхме да ги вкараме. Щом не сме успели, явно така е трябвало да свърши мача. Може би малко агресия не ни стигна и концентрация пред гола. Имаше доста единоборства, в които отстъпвахме. Те получиха доста жълти картони. Това е част от играта“, започна Шопов пред DIEMA SPORT.

„Не мога да си го обясня. Треньорът също го каза на полувремето. Явно доста мудно влязохме. И ние усетихме нещо такова. Радващо е, че след гола изравнихме. Имахме положение веднага и да поведем. Но след като не успяхме да вкараме, явно това е резултатът“.

„Ситуация като ситуация бе тази при гола ми. Комбинирахме с Вутов, стрелях, получи се. После имах пак ситуация, но не успях да реализирам за мое нещастие. Съжалява, разбира се. Ако бях вкарал втори гол, можеше да вземем трите точки. Но това е футболът, както те можеха да вкарат накрая, така и ние“, продължи Шопов.

„Оценка на себе си не мога да поставям. Ръководството и треньорът най-вече ще ни поставят оценка в края на сезона, а и по време на кампанията. Мисля, че играем доста стабилно, много трудно губим точки, но понякога завършваме наравно, а ние винаги излизаме винаги за победа. Такова е първенството, трябва да трупане точки постоянно. Треньорът и ръководството трябва да дават оценки, но мисля, че Ботев е един от стабилните тимове тази година“, завърши Шопов.