Ботев Пловдив записа успех с 1:0 над Славия и равенство 1:1 във визитата си на Лудогорец след подновяването на битката в Първа лига след зимната пауза. Спечелените 4 точки оформят най-добрия старт на Николай Киров начело на пловдивчани.

„Конкуренцията е голяма. Очакват ни трудни двубои“, реалистично отчита Киров.

Въпреки че Ботев Пд няма загуба през 2019-а година, представянето на тима не е впечатляващо. Затова призна и наставникът на „канарчетата“.

„Има още върху какво да работим – като владение на топката и завършване на контраатаката“, призна специалистът след двубоя с шампионите.

На 6 точки от топ 3 и с предстоящ мач с Верея и то по време, когато Левски се изправя срещу ЦСКА. Ситуацията изглежда идеална за Ботев да се доближи още до водещите тимове. Но „жълто-черните“ не бива да забравят и основната си цел.

„Ние гоним влизане в първата шестица. Конкуренцията е много голяма. Нищо не е решено“, споделя още Киров.

Задържането на Тодор Неделев в състава оставя големи шансове на Ботев Пд за добро представяне. Дали привържениците на пловдивчани ще продължат да се надяват за място в топ 3, до голяма степен ще стане ясно след мачовете с Верея и Дунав. А 6-те точки изглеждат задължителни, най-малко, за да гарантират място в топ 6 на Ботев Пд.