Строежът на новия стадион на Ботев Пловдив ще започне до 1-ви септември тази година и ще носи името „Инса Арена”. Това разкри председателят на Съвета на директорите в клуба Георги Самуилов.

„Има яснота за стадион „Христо Ботев”. Знаете, че няколко пъти съм говорил за стадиона. Има някои процеси, които затрудняват старта, но мога съвсем отговорно да го заявя, че строежът на стадиона ще започне до 1 септември 2019. Казвам „до” 1 септември. Стадионът ще се казва „Инса Арена”. Това е името, а стартът ще бъде до 1 септември. Може и по-рано да се случи това, но съм си дал някакъв аванс", коментира Самуилов.

Искам да се сложи край на тази спекулация, да са спокойни всички фенове на Ботев и очаквам от тях една подкрепа. Знам, че това е много чувствителна тема, знам, че в последните три години тя е изключително коментирана, знам, че много пъти са обявявани дати, но това е датата, която аз обявявам най-отговорно. Надявам се стадионът да бъде открит до 1 септември, сезон 2020/2021”, каза още Самуилов.