След петъчното начало на пролетта в Първа лига с двубоя между Дунав Русе и Берое, дойде редът за първата ударна доза български футбол за 2017 година. Съботният ден от 20-ия кръг на редовния сезон ще предложи на феновете цели три мача, единият от които ще е с участието на претендента за първото място Левски.

Гравитиращите около дъното Монтана и Нефтохимик ще дадат началото от 13 часа с двубоя си, които ще вървят в ефира на DIEMA и на честотите на Дарик радио. Битката между последния и предпоследния има минимален потенциал да промени нещо в класирането. Монтанчани са на дъното с 9 точки, докато „шейховете“ са точно над тях с 15 пункта. Една победа ще изравни бургазлии с първия над чертата тим на Локомотив Горна Оряховица, докато загубата на северняците само ще утежни и без друго крайно незавидното им положение. Монтана спечели първия мач през сезона с 2:0 у дома, което си остава една от общо двете им победи дотук. „Нафтата“ при всички положения ще се надява на по-позитивно начало, което ще им даде шанс да се измъкнат от опасната зона.

Следобедът продължава с двубоя, който може да даде много ясна посока в битката за челните позиции – Левски гостува на Пирин в Благоевград от 15 часа. Срещата ще се излъчи пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио. „Сините“ завършиха 2016-а с 3 поредни победи, като не биха искали да прекъсват тази серия в името на преследването с Лудогорец. „Орлите“ се намират на 7 точки пред столичани, които ще трябва да се справят в доста враждебни условия. Пирин може и да завърши есенния дял само с 1 победа от 5 мача, но у дома не са губили от октомври насам (1:3 срещу Лудогорец).

Шоуто с марка „Първа лига“ не свършва дотук, защото от 17,30 часа Локомотив Горна Оряховица посреща Ботев Пловдив. Двубоят отново е в ефира на DIEMA SPORT, като ще е достъпен на онлайн платформата GONG PLAY и на честотите на Дарик радио. Момчетата на Иван Колев вече могат да играят на собствения си стадион, а главната цел продължава да бъде максимално бързо отдалечаване от дъното. През есента „канарчетата“ смазаха „железничарите“ с 4:0 под тепетата и със сигурност последните ще потърсят своя реванш. Ботев от своя страна за първи път ще трябва да покаже може ли да се справи без Жоао Пауло, който през зимата бе продаден в Лудогорец. Натрупаните 24 точки дотук дават известно спокойствие на пловдивчани, които обаче неведнъж заявиха амбиции за влизане в топ 6. Евентуален успех в Горна Оряховица ще ги приближи само на точка от целта, ала „жълто-черните“ ще трябва да вложат всички сили, за да пречупят коравия Локомотив.

Първа лига се пробуди от зимния сън, проследете всичко най-интересно около футболната събота в Първа лига с Gong.bg!