Полузащитникът на Ботев Пловдив и голяма звезда на тима към момента Тодор Неделев беше избран за номер 1 в 18-ия и в 19-ия кръг на Първа лига. Той благодари на съотборниците си и също така отбеляза, че отборът се е успокоил, заиграл е по-добре и заради това победите не закъсняват. "Може би вратарите ме знаят как бия, все над стената фауловете. Сега го обсъдих с моя приятел Иван Чворович и той ми каза да бия срещу Витоша Бистрица в далечния ъгъл, ако има фаул. И така вкарах, за да запиша първия си хеттрик, обясни гола си от свободен удар Неделев. Неделев призна, че за момента няма оферти и януарската подготовка си я започва с Ботев Пловдив. Ако има някаква оферта, ще я обсъдим с ръководството и ще преценим кое е най-добро за мене и за клуба. Сега на Ботев Пловдив предстои гостуване на Българска армия на ЦСКА и Неделев се надява, че тимът ще постигне успех. "Надяваме се на успех. На Армията се играе много трудно, ЦСКА е един от най-добрите отбори в България, винаги съм го казвал. За съжаление, ние няма да разполагаме с някои от нашите футболисти в този мач, но който влезе да играе. Ще се раздаде на максимум, пък каквото стане в крайна сметка. Много често името на Неделев попада в списъка от потенциални нови попълнения на ЦСКА, като националът потвърди това: През лятото имах позвъняване от ръководството на ЦСКА, искаха да ме привлекат, но аз прецених, че е по-добре за мене да си остана в Ботев. За момента няма нищо конкретно от ЦСКА. Всичко, което е било, се случи през лятото. Нито на мене, нито на ръководството- доколкото знам, се звънели. По принцип аз съм казал, че в България ще играя единствено за Ботев. Така че на този етап вероятно ще остана в Ботев, ако няма оферта от чужбина.

"Да, ако ЦСКА ме иска, аз ще бъда поласкан. ЦСКА е един от най-големите отбори в България, с огромна история. Ако има нещо като интерес, вероятно ще се обсъди с ръководството. Що се отнася за чужбина, не бих искал да се връщам в Германия, престоят ми там не беше много добър. "По принцип ми се иска да отида да играя в Италия или в Испания. Но всички знаем, че от Ботев Пловдив е по-трудно да се излезе в добър отбор от тези страни. За мене е важно във всеки мач да давам всичко от себе си за Ботев и за националния отбор, а си има хора, които наблюдават и следят. Неделев заяви, че любимият му футболист преди време е бил бразилеца Кака, а след това се възхищава на Лео Меси и Еден Азар. Той обаче не иска да прилича на когото и да било, а иска с максимум тренировки да стигне върха на своите възможности. По отношение на квалификациите за Евро 2020, Неделев очерта Англия като фаворит, но не смята, че това е някаква непреодолима преграда.

"Големият фаворит в групата ни за Евро 2020 е Англия. Но защо да не ги победим и тях, след като победихме силни отбори като Холандия и Швеция? За мене тези два отбора не са по-слаби от Англия. Те направиха добро световно първенство, но мисля, че имаме големи шансове да се класираме, ако покажем нашите възможности. Дай Боже да се класираме. Накрая той заяви, че е готов да бъде коронясан и за Футболист номер 1 на годината в България, ако журналистите преценят, че заслужава. Но като първа задача по този въпрос смята да се представи много силно срещу ЦСКА.